Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
Investicije

Punat uskoro dobiva modernu školu i sportsku dvoranu

Župan Zlatko Komadina
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Župan Zlatko Komadina sa suradnicima obišao je gradilište Područne škole Punat na kojem se pored rekonstrukcije škole po prvi puta u povijesti Punta dograđuje i školska sportska dvorana

"U ovome trenutku se radi preko deset škola u našoj županiji, što energetske obnove, što rekonstrukcije. Ovo je tako reći nova škola, s kompletnom sportskom dvoranom. Hvala Puntu što je pomogao tako da možemo više škola napraviti, hvala Bakru za dvoranu Hreljin, hvala Čavlima za dogradnju škole Čavle. Otvorit ćemo sad na jesen tri obnovljene škole i mislim da je ova kvaliteta i standard za naše učenike nešto što će privući i doseljavanje stanovništva. Ova škola može primiti duplo više učenika i nadam se da će ih i biti", rekao je župan Komadina o značaju ove županijske investicije.

Vezano uz županijska ulaganja u sportsku infrastrukturu župan Komadina je istaknuo: "Županija je u zadnjih deset godina napravila više od deset školskih sportskih dvorana koje su ujedno i gradske dvorane, mjesta za kulturu, sport, priredbe (…) Smisao sportske infrastrukture jest da stvara mlade naraštaje, a uostalom to su naši Vatreni dokazali i bez sportske infrastrukture, ako da je sad vrijeme da nađemo izvore financiranja i za sportsku infrastrukturu kao što je Platak, kao što je Žičara Učka i tako dalje", izvijestili su iz PGŽ-a.

Načelnik Općine Punat naglasio je da je ovom investicijom dosanjan dugogodišnji san: "Više od dvadeset, gotovo dvadesetipet godina, zapravo otkako je formirana Općina Punat, želja je mještana i lokalne samouprave da rekonstruiramo školu i izgradimo školsku sportsku dvoranu te uredimo okoliš. Investicija rekonstrukcije škole i  izgradnja školske sportske dvorane je oko dvadeset milijuna kuna. Općina sudjeluje sa 60%, a Primorsko-goranska županija sa 40 %, a dodatno ulaganje je i okoliš škole koje iznosi 4,7 milijuna i taj trošak u potpunosti preuzima Općina Punat, dok je Županija preuzela trošak uređenja, to jest, opremanja učionica i svega onoga što je potrebno školi". 

Područna škola Punat jedna je od četiri područne škole koja djeluje u sastavu OŠ „Fran Krsto Frankopan" Krk.

Školska zgrada u Puntu sagrađena je 1953. godine. U namjeri da se učenicima područne škole Punat osiguraju adekvatni prostorni uvjeti školovanja, suradnjom Općine Punat i Primorsko-goranske županije  provedene su aktivnosti na realizaciji projekta rekonstrukcije zgrade Područne škole Punat s dogradnjom školske sportske dvorane.  

Realizacija projekta, uz potpunu rekonstrukciju postojeće zgrade osnovne škole, obuhvatila je i dogradnju 550 m2 školskog prostora, dogradnju školske sportske dvorane od oko 1.100 m2, modernizaciju sustava grijanja, uvođenja sustava hlađenja, instalaciju fotonaponske elektrane i uređenje okoliša s vanjskim igralištem.

Izgradnjom školske sportske dvorane, osim poboljšanja uvjeta održavanja nastave TZK za učenike škole, pridonijet će se i unapređenju kvalitete života lokalnog stanovništva i turističke ponude, odnosno zadovoljenju širih javnih potreba kako škole tako i Općine Punat.