Izbornik
Naslovnica Županije
Fond od 700.000 kuna

Prvih 48 stipendista Zaklade Mikec dobivat će 1100 kuna mjesečno

Stipendisti Zaklade Miklec
Foto: Međimurska županija
Iako je prvotna ideja bila dodjela stipendija za srednjoškolsko i visokoškolsko obrazovanje nadarenih učenika i studenata, osobito onih slabijeg imovinskog stanja, ove su se godine iznimno financirali samo studenti

Četrdeset i osam studenata dobivat će stipendije od Zaklade Mikec, osnovane ove godine s fondom od 700.000 kuna. Odlučila je tako uprava Zaklade na čelu s osnivačem dr. Antunom Mikecom, poduzetnikom iz Zagreba, koji je rodom iz Međimurja.

- Ovo je obiteljska zaklada koja se financira vlastitim sredstvima, a cilj nam je prvenstveno pomoći svim mladima, uz naglasak na njihovu izvrsnost, ali i socijalno-imovinski status - rekao je dr. Mikec na svečanosti potpisivanja ugovora sa stipendistima. Svaki od 48 studenata primat će mjesečno 1100 kuna. Iako je prvotna ideja bila dodjela stipendija za srednjoškolsko i visokoškolsko obrazovanje nadarenih učenika i studenata, osobito onih slabijeg imovinskog stanja, ove su se godine iznimno financirali samo studenti, a srednjoškolci će biti uključeni 2017. godine.