Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Sredstva za obnovu osigurana su iz državnog proračuna

Radovi na obnovi Doma za starije u Glini idu po planu

Foto: SMŽ
Kako stvari stoje, župan Ivan Celjak i ministar Marin Piletić očekuju da će radovi završiti i prije roka, koji je predviđen u ožujku sljedeće godine

Zgradu Doma za starije osobe Glina, na kojoj se intenzivno provode radovi obnove, obišli su ministar rada, mirovinskog  sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić i sisačko-moslavački župan Ivan Celjak sa suradnicima.

Stari dio građevine, budući da je građen prije uvođenja protupotresnih normi, nije izdržao udar potresa 29. prosinca 2020., dok novoizgrađeni dio nije pretrpio znatna oštećenja. Za obnovu su osigurana sredstva iz državnog proračuna jer objekti iz područja socijalne skrbi nisu prihvatljivi za Fond solidarnosti.

– Županija je provela postupak javne nabave, a Ministarstvo osigurava sredstva u iznosu od 9,6 milijuna kuna. Na ovaj način želimo pomoći i olakšati Županiji obnovu svih javnih objekata koji su stradali  u potresu – rekao je ministar Marin Piletić.

Puni kapacitet doma je 79 korisnika, koji su odmah istog dana nakon potresa evakuirani u Lječilište Topusko.

– Zadovoljstvo mi je što radovi idu dobrom dinamikom te, prema riječima izvođača, očekujemo završetak radova prije roka, u ožujku iduće godine. Iznimno nam je važno da su sredstva uz pomoć ministra Piletića i potpredsjednika Vlade ministra Medveda osigurana iz državnog proračuna kako bismo mogli obnoviti ovaj objekt brzo i kvalitetno – zaključio je župan Celjak.