Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Mamac za razvoj kontinentalnog turizma

Raj za bicikliste: imaju oko 700 kilometara označenih staza i sve su posjećeniji

biciklisti
Foto: Duško Marušić/PIXSELL/Ilustracija
Najatraktivnije lokacije za vožnju su na Virovitičkim ribnjacima i uz rijeke Dravu

U organizaciji Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, održana je prva radionica radne skupine za izradu Operativnog plana razvoja cikloturizma na području Virovitičko-podravske županije. Na radionici su sudjelovali Virovitičko-podravska županija, Turistička zajednica VPŽ, biciklistički klubovi, jedinice lokalne samouprave, razvojne agencije…

- Riječ je o nacionalnom projektu, kojeg je osmislilo i koje provodi Ministarstvo turizma. Sve kontinentalne županije dio su tog projekta. Ministarstvo je vidjelo potencijale razvoja kontinentalnog turizma, jer kontinent je čudesno bogat, a upravo je biciklizam i cikloturizam jedan od ljepših načina kako dobiti goste i prikazati im svu ljepotu i mogućnosti ovoga kraja. Ovom prigodom smo sve dionike turizma uvezali u jednu zajedničku priču jer svima nam je jedan cilj – razvoj kontinentalnog turizma. Sve to obvezuje nas da, ovaj dio Virovitičko-podravske županije, posebno Podravinu, Slavoniju, Dravu i Papuk uvežemo u atraktivnu cjelinu. Na godišnjoj razini imamo puno cikloturističkih posjeta. Razlog leži u dva atraktivna područja pod zaštitom UNESCO-a, Papuk i rijeku Dravu. Inače, na području naše županije imamo oko 700 kilometara označenih biciklističkih staza ili ruta, od čega je oko 100 km dio trase EuroaVela 13, a sve to nastalo je najvećim dijelom, u posljednje četiri godine - kazao je Josip Mikolčić, zamjenik direktora Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije.

Goran Jurković, na ovoj radionici, predstavljao je Klub za ekspedicionizam i sport KEKS. Podcrtao je kako je stanje cikloturizma u Virovitičko-podravskoj županiji dobro, kako su trenutno najatraktivnije lokacije za vožnju, one na Virovitičkim ribnjacima i uz rijeke Dravu, a najavio je biciklističko druženje rezervirano za 10. rujna.

- Tada će se voziti 2. panonsko rekreativni biciklistički maraton, koji se održava u sklopu obilježavanja Dana Virovitičko-podravske županije i Europskog tjedna sporta. Ove godine će se voziti dvije staze, jedna od 74 i druga od 54 kilometara - rekao je Jurković, priopćili su iz Virovitičko-podravske županije.