Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Dubrovačko-neretvanski župan s katalonskom ministricom vanjskih poslova

Regije na Mediteranu suradnjom mogu unaprijediti svoj potencijal

Foto: DNŽ
– Smatram da naše regije imaju zajedničke interese i predlažem razgovor i možda osnivanje jedne vrste radne skupine kako bismo suradnju učvrstili – rekla je ministrica Victoria Alsina Burgues

Ministrica vanjskih poslova i otvorene vlade Katalonije Victoria Alsina Burgues bila je u radnom posjetu Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Sastala se sa županom Nikolom Dobroslavićem, koji je naglasio važnost suradnje s drugim regijama, pa tako i s Katalonijom.

– Održano je javno savjetovanje vezano za mišljenje “Prema makroregionalnoj strategiji na Mediteranu”, koje priprema Europski odbor regija. Mediteransko područje, na kojem živi više od 500 milijuna stanovnika, oduvijek je bilo strateško područje za EU. Posebno je osjetljivo na globalno zatopljenje i ekološke izazove, kao i na socioekonomske izazove – kazao je župan Dobroslavić te istaknuo kako regije na mediteranskom području imaju veliki potencijal koji zajednički mogu i moraju unaprijediti.

Ministrica Burgues rekla je da se raduje suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom.

– Smatram da naše regije imaju zajedničke interese i predlažem razgovor i možda osnivanje jedne vrste radne skupine kako bismo suradnju učvrstili. Europska unija, pa tako i mediteransko područje, suočava se s brojnim izazovima i vjerujem da se suradnjom može postići puno – rekla je ministrica Burgues.

Na sastanku je bilo riječi i o turizmu, povezanosti zračnim linijama i suradnji na europskim projektima.