Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Općina Dubrava

Regionalni centar stočarstva ide dalje

Foto: Zagrebačka županija
Za daljnju realizaciju projekta nužno dokupiti zemljište kako bi se proširila čestica za Regionalni centar, a u tijeku je i natječaj za izradu projektno-tehničke dokumentacije

U kojoj je fazi projekt? Što treba poduzeti dalje za njegovu realizaciju? Glavna su to pitanja postavljena na radnom sastanku na 
kojem se raspravljalo o mogućnostima izgradnje Regionalnog centra za razvoj stočarstva na području općine Dubrava. Sastanku su nazočili zamjenik župana Damir Tomljenović, načelnik općine Dubrava Tomislav Okroša, Damir Pejaković iz Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede Ministarstva poljoprivrede, predsjednik Središnjeg saveza hrvatskih uzgajivača simentalskog  goveda Damir Horvatić te Darko Tarandek i Nikola Kostiha iz Saveza uzgajivača simentalskog goveda Zagrebačke županije i Grada Zagreba (ZG SIM).

Na sastanku se razmatralo u kojoj je fazi projekt Regionalnog centra za razvoj stočarstva Dubrava te što treba dalje poduzeti da bi se doprinijelo njegovoj bržoj i kvalitetnijoj realizaciji. Razmatran je i idejni projekt koji su dali izraditi uzgajivači te je ustanovljeno da je za daljnju realizaciju projekta nužno dokupiti zemljište te na taj način proširiti česticu na kojoj se planira graditi Regionalni centar.

U tijeku je i natječaj za izradu projektno-tehničke dokumentacije za koju je Županija osigurala milijun kuna, s tim da je 400 tisuća osiguralo Ministarstvo poljoprivrede, a 600 tisuća kuna je osigurala Zagrebačka županija.

Tema sastanka bio je i model “udruživanja” Zagrebačke županije, Općine Dubrava i ZG SIM-a kako bi se projekt mogao prijaviti na EU fondove, a poslana je poruka svim uzgajivačima da se ujedine i u ovoj fazi jasno izraze svoje želje i potrebe oko izgradnje budućeg Regionalnog centra za razvoj stočarstva Dubrava, kao i da se očekuje i snažna potpora Ministarstva poljoprivrede.