Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
NALAZI SE U ISPOSTAVI DOMA ZDRAVLJA

Rude su dobile novu ljekarnu

Foto: Zagrebačka županija
Ljekarna će raditi pet dana tjedno

U sklopu prostora Doma zdravlja Zagrebačke županije prošlog je tjedna u Rudama otvorena ljekarna. Nalazi se na adresi Rude 116, a radit će u pet dana u tjednu, i to u istom radnom vremenu kao i ordinacija opće medicine i stomatološka ordinacija, odnosno ponedjeljkom i srijedom poslijepodne, a utorkom, četvrtkom i petkom prijepodne.

Projekt vrijedan 4,8 milijuna kuna u cijelosti je financirala Zagrebačka županija Škola u Pisarovini spremna je za nastavu u jednoj smjeni i produženi boravak

– Ovime smo stanovnicima Ruda osigurali kompletnu i dobro koordiniranu primarnu zdravstvenu zaštitu – rekla je Matea Mršić, voditeljica novootvorene ljekarne, jedne od 19 podružnica Ljekarni Zagrebačke županije.

Kraćoj svečanosti u prigodi početka rada ljekarne nazočio je i župan Stjepan Kožić, koji je zahvalio Ljekarnama Zagrebačke županije što su uspjele iznaći načina i snage unutar svoga poslovanja otvoriti još jednu ljekarnu.

VRIJEDNI SU 470.000 KUNA Županijskom Domu zdravlja šest novih vozila

– To znači da Ljekarne dobro posluju, jer inače ne bi u ovaj prostor mogle uložiti oko 400 tisuća kuna – rekao je župan, istaknuvši i da su zaposlenici Ljekarni uvijek bili inovativni.

– Sami rade velik broj pripravaka, a u vrijeme kada je počela pandemija koronavirusa sami su radili i dezinficijense – pohvalio ih je župan. U ime Ljekarni na otvorenju je bila zamjenica ravnateljice Renata Žakman Tomić, a župan je nakon otvorenja ljekarne obišao pekarnicu Nikl, u kojoj se proizvodi rudarska greblica, tradicionalni slani kolač, nedavno uvršten u registar zaštićenih oznaka izvornosti i zemljopisnog podrijetla na razini Europske unije