Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Radovi na nasipima u Sisačko-moslavačkoj županiji

Saniraju se oštećenja od potresa na lijevoj obali Kupe

Foto: SMŽ
Na području Lekenika na sanacije bit će utrošeno više od 25 milijuna kuna, a na području cijele Banovine više od 200 milijuna kuna

Župan Ivan Celjak, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Mario Šiljeg su u Žažini, pokraj Lekenika, obišli radove na sanaciji posljedica potresa i provedbi zaštite stambenih objekata od poplavne opasnosti.

– U potresima su oštećeni  brojni nasipi i drugi objekti na području Sisačko-moslavačke županije kojima upravljaju Hrvatske vode. 
Nažalost, oštećena je lijeva obala Kupe u mjestu Žažina na području općine Lekenik. Došlo je do urušavanja, ali isto tako i pukotina u blizini ovih lokacija i sva ta oštećenja predstavljaju opasnost i za živote ljudi i imovinu, osobito za tri kuće koje se s pomoćnim objektima nalaze na samoj obali. Aktivnostima Hrvatskih voda, točnije izradom obaloutvrde u dužini od 175 m, u vrijednosti oko 7 milijuna kuna, ta će opasnost biti otklonjena – rekao je župan Celjak.

– Ovdje je došlo do rasjedne pukotine uslijed potresa i klizanja lijeve obale rijeke Kupe. Ovih nekoliko kuća pod prijetnjom je da završe u Kupi, da se uruše. Napravljeni su projekti, izvode se radovi i mislimo da ćemo njima u potpunosti stabilizirati ovo područje kako bi ljudi  mogli biti mirni – rekao je generalni direktor Hrvatskih voda Đuroković i dodao da je na ovom području sanirana i lokalna cesta na području Letovanića, a počinju i radovi u Starom Brodu.

Na području Lekenika bit će utrošeno više od 25 milijuna kuna, a na području cijele Banovine više od 200 milijuna kuna.