Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
SUFINANCIRANO

Sanirano dotrajalo krovište na Srednjoj školi Novska

Foto: Sisačko-moslavačka županija
Ravnateljica Srednje škole Novska Nikolina Fijačko Filipović zahvalila je osnivaču Sisačko-moslavačkoj županiji koja je, unatoč obnovi škola nakon potresa, prepoznala potrebe i ove škole te sufinancirala radove na krovištu koji je oštećen još tijekom Domovinskog rata.

Proteklog tjedna završena je sanacija krovišta na Srednjoj školi Novska, čija je vrijednost radova iznosila 1,7 milijuna kuna. Uz Sisačko-moslavačku županiju, koja je osigurala sredstva u iznosu oko 1,1 milijun kuna, projekt je sufinanciralo i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sa 600.000 kuna. Završene radove obišao je zamjenik župana Mihael Jurić.

– Iako je fokus Sisačko-moslavačke županije na obnovi škola koje su stradale u potresu, nismo zaboravili ni ovaj dio naše županije, gdje pratimo potrebe škola i ulažemo sredstva kako bismo poboljšali uvjete. Na ovoj školi krov je prokišnjavao zbog dotrajalosti, krajem prošle godine počeli su radovi na sanaciji krova koji su završeni ovog tjedna – izjavio je nakon obilaska radova zamjenik Jurić.

Zamjenik župana istaknuo je kako je Sisačko-moslavačka županija ponosna na ovu školu, čiji učenici ostvaruju jako dobre rezultate pri upisu na fakultete. Ravnateljica Srednje škole Novska Nikolina Fijačko Filipović zahvalila je osnivaču Sisačko-moslavačkoj županiji koja je, unatoč obnovi škola nakon potresa, prepoznala potrebe i ove škole te sufinancirala radove na krovištu koji je oštećen još tijekom Domovinskog rata.

Prije toga zamjenik župana obišao je i Osnovnu školu Novska u kojoj, kao i u cijeloj Hrvatskoj, učenici imaju besplatnu prehranu na temelju Odluke Vlade Republike Hrvatske o sufinanciranju troškova prehrane osnovnoškolcima. Dnevno se u ovoj školi priprema oko 650 redovnih obroka te još oko 70 obroka za produženi boravak, čiji učenici imaju još i užinu.

ZDRAVSTVO Do kraja svibnja gotova obnova Jodnog lječilišta najmlađi stanovnik U sisačkoj bolnici prvi se u 2023. godini rodio dječak Luka