Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Pokloni za djevojčicu

Sara je prva beba rođena u 2017. u Šibensko-kninskoj županiji

prva beba u Šibensko-kninskoj županiji
Foto: Šibensko-kninska županija
Saru su posjetili zamjenik župana Zoran Smolić zajedno s gradonačelnikom Šibenika Željkom Burićem.

Prva beba u 2017. godini u Šibensko-kninskoj županiji je djevojčica Sara, rođena 1. siječnja u 7:51 sati u rodilištu Opće bolnice Šibensko-kninske županije. Zamjenik župana Zoran Smolić zajedno s gradonačelnikom Šibenika Željkom Burićem posjetio je danas u šibenskom rodilištu malu Saru i njezinu majku.

Malena Sara Paić svjetlo dana ugledala je točno 1. siječnja 2017. godine u 7:51 sati i tako postala prva beba rođena ove godine u županiji i gradu Šibeniku. Sara se rodila punih 15 dana prije termina. Teška je 3100 grama, duga 51 centimetar i drugo je dijete rođeno u obitelji Paić. Porođaj je prošao bez komplikacija te se i majka i beba  osjećaju odlično.

1000 kuna i prigodni poklon

U ime župana Gorana Pauka, zamjenik župana Zoran Smolić je bebi darovao novčani iznos od 1000 kuna uplaćen na štednu knjižicu kod Jadranske banke Šibenik. Gradonačelnik Željko Burić darovao je bebu s prigodnim poklon paketom higijenskih potrepština za bebu.

Prema riječima dr. Nikice Živkovića, u šibenskom rodilištu u 2016. godini rodilo se 606 djece, što je 18 djece manje u odnosu na prethodnu godinu. U kninskom rodilištu do danas se nije rodilo ni jedno dijete. Inače u prošloj godini u Kninu je rođeno 180 djece, što je sedmero djece više nego u 2015. godini.