Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
odlazak na odmor

Savjeti stanarima da se sami zaštite tijekom ljeta

policija
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Kao primjer dobre prakse ujedinjenja stanara u borbi protiv provala, ali i devastacija ulaza, navode zgradu u Ulici Izidora Kršnjavog 13D u naselju Rakovac

Kako bi izbjegli moguće krađe u stanovima, posebno tijekom ljeta kada građani odlaze na odmor, a stanovi su prazni, karlovački Inkasator, te PU karlovačka, savjetuju stanarima da se sami zaštite. Kao primjer dobre prakse ujedinjenja stanara u borbi protiv provala, ali i devastacija ulaza, navode zgradu u Ulici Izidora Kršnjavog 13D u naselju Rakovac. 

- Tamo su se stanari složili i kupili video nadzor, novi sustav interfona i elektronskih brava sa svjetlima na senzore ih je koštao oko 15 tisuća kuna, pa više nemaju neželjenih i neugodnih pojava - kazao je Nikola Rogoz, direktor Inkasatora.

Jelena Drakulić Draganjac, predstavnica stanara pojasnila je da nakon toga više nemaju uljeza u ulazu, nema oštećivanja imovine, jer su njihov haustor neki koristili i kao javni wc, pa se stanari, posebice radi kamera i nove brave, osjećaju sigurnije i ugodnije. 

Mario Sunarić iz PU karlovačke poručio je građanima da povjere susjedima brigu o stanu dok nisu kod kuće, te da ključeve stana nikada ne ostavljaju ispod otirača, jer prilika često čini lopova. 

Ivanjski krijesovi Tradicija Karlovačko ljeto počinje 23. lipnja manifestacijom Ivanjski krijesovi