Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Peti međunarodni kongres o ruralnom turizmu

Sedam turističkih odličja stiglo u Osječko-baranjsku županiju

Foto: OBŽ
– Osječko-baranjska županija ove je godine druga županija po broju nagrada, što govori o kvaliteti turističke ponude kod nas. Drago mi je bilo podržati sve naše dobitnike, uz naglasak da ćemo i dalje nastaviti podupirati turizam na istoku Hrvatske županijskim potporama – kazao je župan Ivan Anušić

Oko 400 sudionika iz 15 zemalja okupilo se na 5. Međunarodnom kongresu o ruralnom turizmu u organizaciji Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj Klub članova Selo i partnera. Nazočio  mu je i osječko-baranjski župan Ivan Anušić. Kandidati su ocjenjivani u osam kategorija, a 138 prijavljenih projekata iz 19 županija pokazatelj su, istaknuto je, visoke kvalitete projekata u ruralnom turizmu.

Sedam odličja u pet kategorija osvojili su i kandidati iz Osječko-baranjske županije.

 – Osječko-baranjska županija ove je godine druga županija po broju nagrada, što govori o kvaliteti turističke ponude kod nas. Drago mi je bilo podržati sve naše dobitnike, uz naglasak da ćemo i dalje nastaviti podupirati turizam na istoku Hrvatske županijskim potporama – kazao je župan Ivan Anušić.

Primjerice, u kategoriji Ruralno-turistički projekti zlatnu povelju dobio je Kulturno-znanstveni centar Milutin Milanković iz Dalja. Brončanu povelju za očuvanje autohtonih sorti u vinarstvu osvojila je Vinarija Horvat iz Kamenca, a srebrnu povelju Vinarija Siber iz Erduta. Brončana povelja za očuvanje tradicije u ruralnom prostoru pripala je Restoranu Stari mlin iz Dalja, a zlatna povelja restoranu Ribnjak iz Našica.

Posebno priznanje za izniman doprinos, očuvanje tradicije i promociju ruralnog turizma dobio je Seoski turizam  Lacković iz Bilja. Suncokret ruralnog turizma Hrvatske za 2021., odnosno “šampionska titula”, pripao je restoranu Crna svinja Tera Negra Country Club iz Čepina.