Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska 53 pregleda
Vrijedna obljetnica

Sestre sv. Križa 150 godina u Đakovu, otvorena izložba u Muzeju Đakovštine

Milosrdne sestre sv. Križa
Foto: Ustupljena fotografija
Autorica izložbe sestra Estera Radičević istaknula je kako je stoljeće i pol prisutnosti, molitve, žrtve i rada vrijedno svečanog slavlja

Milosrdne sestre sv. Križa obilježile su u subotu 150. obljetnicu svojeg dolaska u Đakovo, u Hrvatsku, iz Švicarske. Izložba o životu i radu sestara "150. godina ZAJEDNO" otvorena je u Muzeju Đakovštine.

Autorica izložbe sestra Estera Radičević istaknula je kako je stoljeće i pol prisutnosti, molitve, žrtve i rada vrijedno svečanog slavlja.

– Znam da sve što radite, radite iz srca. Kada obavljate poslove i kada se molite. Grad Đakovo to prepoznaje, čemu u prilog govori i to da je vaš samostan dobitnik godišnje skupne nagrade – čestitao im je na otvorenju izložbe zamjenik gradonačelnika Đakova Antun Galić i istaknuo dobru suradnju.

Skulpture na Strossmayerovu trgu u Đakovu Umjetnički razvoj grada Đakovo postaje "Grad skulpture" – suvremeni kipari izlagali na Strossmayerovu trgu Bizovačke toplice Bizovačke toplice Otvorena kupališna sezona, u Bizovcu očekuju rekordan broj kupača