Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska 24 pregleda
Grad im dao prostor na korištenje

Šibenski HGSS-ovci konačno dobili novi dom

HGSS Šibenik dobio na korištenje objekt
Foto: Grad Šibenik
Šibenski HGSS-ovci objekt će prema Ugovoru koristiti bez plaćanja naknade

Gradonačelnik Željko Burić i pročelnica Hrvatske gorske službe spašavanja - Stanica Šibenik Blanka Lučić potpisali su Ugovor o korištenju nekretnine. Naime, Grad Šibenik je na rok od 15 godina šibenskom HGSS-u dao na korištenje objekt tzv. 'stare pošte' u Rokićima.

"Iznimno mi je zadovoljstvo što smo potpisivanjem ovog ugovora riješili nekoliko problema. Vrijednim i hrabrim ljudima, prije svega volonterima, osigurali smo prostor za djelovanje, pokazali smo da Grad Šibenik intenzivno vodi brigu o takvim službama, a istodobno će jedan zapušten objekt dobiti svoju svrhu i namjenu", kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Šibenski HGSS-ovci objekt u Rokićima, prema Ugovoru, koristit će bez plaćanja naknade.

Foto: Grad Šibenik

"Raduje nas što je naš rad prepoznat te nam podrška Grada Šibenika mnogo znači. Dugo je šibenski HGSS bio beskućnik, a ovim projektom pronaći ćemo dom u prekrasnoj šumi te tamo razvijati svoju djelatnost, spašavanje i boravak na otvorenom. Predstoji nam riješiti financiranje rekonstrukcije objekta ili kroz interne natječaje HGSS-a ili kroz europske fondove", istaknula je Lučić.

Idejno rješenje Županijskog centra Hrvatske gorske službe spašavanja u Rokićima već je izrađeno, a u tijeku je izrada glavnog projekta koju će financijski pomoći Grad Šibenik. Prema idejnom rješenju u potkrovlju objekta nalazit će se prostor za edukacije i predavanja kako bi se djelatnost HGSS-a približila javnosti. Objekt će koristiti i HPK 'Sveti Mihovil', priopćili su iz Grada Šibenika