Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Dobili bojanke i drvene bojice

Šibenski mališani uče kako pravilno razdvajati otpad

Grad Šibenik
1/4
Foto: Grad Šibenik
Ukupno 350 predškolaca u dječjim vrtićima na području grada Šibenika dobit će edukativne bojanke i drvene bojice u sklopu kampanje 'Otpadu je mjesto u spremniku, a ne na ulici!

Zamjenik šibenskog gradonačelnika Paško Rakić, zajedno s predstavnicima tvrtke Zeleni grad d.o.o. posjetio je Dječji vrtić Građa gdje su mališanima podijeljeni prigodni edukativni materijali na temu razdvojenog sakupljanja otpada.

u sklopu edukacije o otpadu Prvašići iz Šibenika na dar dobili male kante za otpad

"Od malih nogu treba učiti na koji način pravilno razdvajati otpad te je da iznimno važno voditi brigu o okolišu. Djeci je to najbolje dočarati kroz igru i zabavu te vjerujem da će na taj način u najranijoj životnoj dobi stvoriti dobre navike", kazao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

Ukupno 350 predškolaca u dječjim vrtićima na području grada Šibenika dobit će edukativne bojanke i drvene bojice u sklopu kampanje 'Otpadu je mjesto u spremniku, a ne na ulici!' koju provodi Zeleni grad d.o.o.

Top 10 u skupljanju otpada Otpad najbolje zbrinjavaju Međimurci i u gradu Krku

Također, u okviru provođenja edukativne akcije Zelenog grada, u dvorište vrtića položen je spremnik uz prikladni moto da otpadu nije mjesto na ulici.