Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Ravnopravan odnos u zdravstvenoj zaštiti

Sisačka bolnica prikuplja novac za nabavu uređaja za magnetsku rezonancu

Opća bolnica Sisak
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Sa zamolbama za donacijom iz bolnice su prvo išli prema općinama i gradovima s područja županije, kao i gospodarskim subjektima, a sada se okreću i svim građanima

- Mi smo jedna od rijetkih županijskih bolnica koja nema magnetnu rezonancu, a danas je to dijagnostika koja je neophodna u dijagnosticiranju velikog broja oboljelih pogotovo kod bolesti glave, mozga, kralježnice, lokomotornog sustava kao i abdomena. Magnetska rezonanca je u nekim slučajevima jedini način da se uspostavi točna dijagnostika, pogotovo kod djece i trudnica - ističe ravnatelj bolnice dr. Tomislav Dujmenović koji smatra kako građani Sisačko-moslavačke županije moraju imati ravnopravan odnos u zdravstvenoj zaštiti kao ostali stanovnici Hrvatske.

Zbog toga su još lani krenuli u akciju prikupljanja potrebnih četiri milijuna kuna. Do sada su sa zamolbama za donacijom iz bolnice išli prema općinama i gradovima s područja županije, kao i gospodarskim subjektima, a sada se okreću i svim stanovnicima.

U srijedu, 15. ožujka u sisačkom Hotelu Panonija bit će organizirana prodajna izložba slika suvremenih hrvatskih umjetnika poput Vatroslava Kuliša, Ivice Šiška, Bane Milenkovića, Petra Barišića, Željka Lapuha, Tihomira Lončara, Marije Ujević Galetović, Marka Tadića, Ivana Antolčića i drugih. Od 18 sati bit će moguća kupnja slika, a sav prihod je namijenjen nabavi uređaja za magnetsku rezonancu za sisačku bolnicu.

Za istu svrhu je otvoren i poseban račun za uplate građana i tvrtki: HR6924840081103392052 (Svrha: donacija za MR).