Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Projekt učenika OŠ Eugena Kumičića u Slatini

Školarci će oslikati zid bivšeg stadiona

Slatina
Foto: Mihaela Feldi
Gradonačelnik Ostrošić susreo se s članicama skupine Građanskog odgoja

Gradonačelnik Denis Ostrošić sastao se s članicama skupine Građanskog odgoja "Građanin po mjeri" OŠ Eugena Kumičića Slatina. Gošće su gradonačelniku predstavile svoje aktivnosti, ali i ideje koje su osmislile u sklopu programa Projekt Građanin za Smotru projekata iz Građanskog odgoja i obrazovanja Agencije za odgoj i obrazovanje. U tom su timu Gita Špoljarić, Anja Kojić, Hana Jukić, Lana Brdarić i Gala Brunović, a voditeljica je učiteljica Marijana Toplak.

Slatina ovime postaje centar za fizikalnu terapiju naše županije, ali i Slavonije Obnovljen Odjel fizikalne i rehabilitacijske medicine u Slatini Nema više čekanja na red za toplice i do godinu dana

Njihov projekt obuhvaća uređenje zida ograde nekadašnjeg nogometnog stadiona uz prilaznu cestu prema školi, u dvije faze. Odradit će se, tako, najprije pripremni radovi uređenja ploha, u koje bi se uz volontere OŠ Eugena Kumičića uključili i učenici slatinskih srednjih škola. U drugoj bi se fazi, potom, u kreativno oslikavanje uređenih četvorina uključili svi razredni odjeli škole te zainteresirani likovni kreativci iz srednjih škola i slatinskih udruga. Gradonačelnika Ostrošića zainteresirao je njihov projekt te je izrazio punu potporu Grada Slatine, a učenicama iz Građanskog odgoja pomogao je i s nekoliko korisnih savjeta i novih ideja.

Adrenalinski park iznad Javorice Projektiranje Adrenalinski park i zipline iznad Javorice

Na tragu uspostavljene suradnje, projektom se želi osnažiti povezanost obrazovnih i gradskih institucija kao i nevladinih udruga te im pružiti priliku da se kreativno izraze i tako pridonesu ljepšoj i uređenijoj slici grada, slici koja pokazuje kreativnost, zajedništvo i svijest o važnosti čuvanja okoliša. Cilj je da se u njegovo uređenje, uz djecu Slatine, uključi i što veći broj udruga i gradskih institucija, pod motom "Uredimo i čuvajmo svoje".

Slatina Veliki jubilej Proslava 100. rođendana NK Slatina