Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Posjet veleposlanika

Slavoncima zanimljiva izraelska iskustva u navodnjavanju

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Veleposlanik Mor istaknuo je kako su Hrvatska i Izrael prijateljske zemlje, a Izrael stručnjak u području navodnjavanja i zemlja inovacija

Izraelski veleposlanik u Hrvatskoj Ilan Mor održao je u Slavonskom Brodu radni sastanak s brodsko-posavskim županom Danijelom Marušićem. Najviše se razgovaralo o suradnji na području poljoprivrede, osobito navodnjavanja, s kojim Izrael ima vrlo pozitivna iskustva i za koja su domaćini pokazali veliko zanimanje.

kune Transparentnost proračuna Čiste petice za Županiju, Slavonski Brod i šest općina

Veleposlanik Mor istaknuo je kako su Hrvatska i Izrael prijateljske zemlje, a Izrael stručnjak u području navodnjavanja i zemlja inovacija.

- Razgovarali smo o potencijalnom uključenju izraelskih kompanija. Ne bih išao u detalje, ali od čelnika županije očekujemo potrebne informacije koje ću proslijediti u Izrael. Obećao sam županu Marušiću da ću učiniti sv što je potrebno kako bi zadovoljili potrebe županije po pitanju navodnjavanja i drugih područja. Ovo je prvi korak i nadam se da neće biti i zadnji – istaknuo je Mor, koji je na brodskom Veleučilištu održao i predavanje o mogućnostima i tehnologijama koje Izrael ulaže u razvoj gospodarstva.

Slavonski Brod najviše inozemnih turista Slavonski Brod lani je posjetilo više od 18.600 turista