Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Pomoć potresom pogođenom području

Solidarni Kutinčani

Foto: Grad Kutina
Više od 400 kombija pomoći iz Kutine upućeno je za Banovinu

Prvog dana nakon potresa pokrenuta je u Kutini inicijativa prikupljanja pomoći za Petrinju, Sisak i Glinu te okolna sela. Prvi dan od 16 do 22 sata prikupljeno je 17 kombija hrane, vode, odjeće, higijenskih potrepština, a do idućeg dana količina je bila dovoljna za 46 kombija, 20 Caddy vozila te 30 osobnih automobila.

GRAD BELIŠĆE POMAŽE Za stradale u potresu 50.000 kuna

Kutinska se ekipa probijala u najzabačenija sela, a u 14 dana od potresa iz Kutine je za stradala područja stiglo oko 400 kombija raznih potrepština i materijala. U akciju su se uključili građani, privatnici, obrtnici, policija, vatrogasci, a donacije su stizale iz svih zemalja svijeta u jedan od tri sabirna centra u Kutini. U utovar i istovar te sortiranje bilo je uključeno više od 100 volontera. U Gradu Kutini smješteno je i više od 40 obitelji s područja stradalih u potresu, a i dalje svaki dan za Petrinju ide iz Kutine svježi kruh.

– S ovom akcijom ne mislimo stati duže vrijeme, sve dok naši prijatelji, znanci i neznanci budu trebali pomoć. U ovim teškim vremenima pokazali smo kako zdravo funkcioniramo kao zajednica. Na društvenim mrežama smo izuzetno aktivni te smo zahvaljujući našim volonterima imali stvarne slike sa terena i brzo reagirali na bilo kakve apele za pomoć – rekla je Tena Jevak Benčić, koordinatorica skupljanja i sortiranja pomoći na području grada Kutine.