Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
ERASMUS PROJEKT

Srednjoškolci iz Francuske, Italije i Poljske posjetili županijsku upravu

Foto: bpz.hr
Cilj ovakvih susreta je upoznavanje učenika s bogatom kulturnom baštinom, ali i mogućnostima uključivanja u proces donošenja odluka

U sklopu Erasmus+ STEP projekta mobilnosti učenika usmjerenog na ekoturizam, dostupnost turističke usluge osobama s 
invaliditetom te gospodarstvo i poduzetništvo, učenici brodske Ekonomsko-birotehničke škole zajedno s ravnateljem Matom Čaklovcem, nastavnicima te gostima iz Francuske, Italije i Poljske posjetili su Brodsko-posavsku županiju.

Riječ je o drugoj mobilnosti organiziranoj nakon pauze uzrokovane pandemijom, a tema joj je kulturna baština kao turistički proizvod.
Cilj takvog susreta je upoznavanje učenika s bogatom kulturnom baštinom svojih  zemalja običajima, tradicijskim nošnjama, 
plesovima i pjesmama, ali i s funkcioniranjem lokalne i regionalne samouprave i  mogućnostima uključivanja u proces donošenja odluka.

S geografskim i socijalno-ekonomskim potencijalima Brodsko-posavske županije učenike je u velikoj vijećnici Županijske uprave upoznao zamjenik župana Marko Šimić, koji je naglasio da Hrvatsku trebaju upoznati na temelju vlastitih iskustava i biti ambasadori u svojim zemljama.

Projekt S.T.E.P.+ eTwinning sastavni je dio istoimenoga Erasmus+ KA2 projekta koji provodi Ekonomsko-birotehnička škola.

Erasmus projekt je u stvari i započeo nakon uspješno provedenog eTwinning projekta s istim učenicima i sličnom uvodnom 
temom. Projekt obuhvaća mobilnosti učenika i nastavnika u Francuskoj, Hrvatskoj, Italiji i Poljskoj.