Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska 47 pregleda
potpisan ugovor

Stiže 4,3 milijuna kuna za reciklažno dvorište u Pločama

reciklažno dvorište
Foto: Damir Špehar/PIXSELL/Ilustracija
Ukupna vrijednost izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta je 5,1 milijun kuna, a projekt se sufinancira kroz Operativni program 'Konkurentnost i kohezija' s 4,3 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava, odnosno 85 posto prihvatljivih troškova

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i gradonačelnik Grada Ploča Mišo Krstičević potpisali su Ugovor o dodjeli 4,3 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava za građenje i opremanje reciklažnog dvorišta u Pločama, priopćilo je to ministarstvo.

Izgradnjom reciklažnog dvorišta, najavljuju, unaprijedit će se sustav gospodarenja otpadom na području Ploča, doprinijet će povećanju stope odvojenog prikupljenog komunalnog otpada i smanjenju odlaganja na odlagališta. 

Ukupna vrijednost izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta je 5,1 milijun kuna, a projekt se sufinancira kroz Operativni program "Konkurentnost i kohezija" s 4,3 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava, odnosno 85 posto prihvatljivih troškova.

Ministar Ćorić istaknuo je da potpisivanjem Ugovora u Pločama nastavljaju seriju uspješnih dovršenja postupaka prijava za sufinanciranje izgradnje reciklažnih dvorišta.

"Ministarstvo je do sada zaprimilo 67 prijava, od čega su 43 projekta odobrena za sufinanciranje, dok se ostali još obrađuju. Drago mi je da danas možemo i službeno dovršiti ovaj uspješan proces aplikacije Grada Ploča na naš javni poziv za sufinanciranje reciklažnih dvorišta. Vjerujem da krećete i s daljnjim aktivnostima kojima ćete doprinijeti učinkovitom gospodarenju komunalnim otpadom na području grada", rekao je Ćorić.

Naglasio je kako je kroz javni poziv za sufinanciranje projekata izgradnje reciklažnih dvorišta u Hrvatskoj ukupno dostupno 214,5 milijuna kuna. "Sredstva su na raspolaganju te očekujem da ovu uspješnu priču proširimo i na ostale jedinice lokalne samouprave u Hrvatskoj", poručio je ministar.