Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
NOVAC IZ DRŽAVNOG PRORAČUNA

Stiže još 78 milijuna kuna za EU projekte

Foto: Osječko-baranjska županija
Ministrica Nataša Tramišak uručila je 16 ugovora o sufinanciranju

Nakon uručivanja 16 ugovora o sufinanciranju EU projekata koje provodi Grad Osijek, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak uručila je još 16 ugovora za 11 jedinica lokalne samouprave s područja Osječko-baranjske županije, i to za općine Semeljce, Bizovac, Strizivojnu, Petrijevce, Ernestinovo, Čepin, Dardu, Viškovce i Satnicu Đakovačku te gradove Našice i Beli Manastir.  Vrijedni su 24,1 milijun kuna.

Ministrica je naglasila kako su dodijeljena sredstva za projekte financirane od strane EU, a ostatak koji bi trebale financirati same jedinice regionalne i lokalne samouprave, u ovom im slučaju sufinancira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU. Riječ je o sredstvima iz državnog proračuna.

– Kada govorimo o cijeloj Osječko-baranjskoj županiji, prije desetak dana dodijelili smo ugovore županu za projekte koje provodi Županija, a također smo dodijelili ugovore i Gradu Osijeku vrijedne 24 milijuna kuna, čime dolazimo do ukupno 78 milijuna 
kuna sredstava iz Fonda za sufinanciranje EU projekata – kazala je ministrica Tramišak.

Župan Ivan Anušić istaknuo je kako su kvalitetni projekti u jedinicama lokalne samouprave ključ napretka cijele županije.

– Kontinuirano se radi na tome da sve projekte koje osmisle i realiziraju jedinice lokalne samouprave podupiru Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, Vlada RH i Europska unija. U svemu tome ključni su načelnici i gradonačelnici koji svojom vizijom i inicijativom pridonose konačnoj provedbi projekata. Pred nama je nova financijska perspektiva koju moramo iskoristiti. Županija trenutačno provodi dva strateški važna projekta, izgradnju Regionalnog distribucijskog centra i Gospodarskog centra, koji će dovesti do gospodarskog rasta i otvaranja novih radnih mjesta – rekao je župan Anušić.