Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
NAKON ULOŽENIH VIŠE OD 35 MILIJUNA KUNA, OVE GODINE ULAŽE SE JOŠ 16,7

Stiže poduzetnička zona Pisarovina

Foto: Zagrebačka županija
Završava se gradnja infrastrukture u zoni čime se stvaraju uvjeti za gradnju novih poduzetničkih pogona

Dosad je u gradnju infrastrukture u Poduzetničkoj zoni Pisarovina uloženo više od 35 milijuna kuna, a u ovoj će godini biti uloženo još 16,7 milijuna, javljaju u Zagrebačkoj županiji. Od toga su 9,5 milijuna kuna bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a ostatak osigurava Općina koja je projekt prijavila i na županijski natječaj za razvoj poduzetničkih zona.

Ministrica Nataša Tramišak uručila ugovore u sklopu Programa održivog razvoja lokalne zajednice Ugovori vrijedni 5,8 milijuna kuna za projekte jedinica lokalne samouprave

– Ovim ulaganjem završavamo gradnju infrastrukture u zoni i stvaramo uvjete za gradnju novih poduzetničkih pogona. Do sada ih je u zoni sagrađeno 15 i u njima je zaposleno više od 480 radnika – rekao je načelnik općine Tomo Kovačić na predstavljanju projekta “Razvoj infrastrukture poduzetničke zone Pisarovina”. Jedna od najvećih stavki projekta je dovršetak gradnje prometnica u zoni u što će biti uloženo 7,3 milijuna, zatim u gradnju parkirališta 3,2 milijuna, u gradnju javne rasvjete 2,6 milijuna, a u hortikulturno uređenje oko 300.000 kuna. Župan Stjepan Kožić također je sudjelovao na predstavljanju, istaknuvši kako se dugogodišnje ulaganje u poduzetničke zone itekako isplatilo.

– Na početku se na razvoj zona gledalo sa skepsom, a danas se vidi da je to bila itekako dobra odluka. U naših tridesetak zona ima sve više investitora, a što je još važnije, povećava se broj zaposlenih – rekao je Kožić.