Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Županija i zagrebački Šumarski fakultet potpisali sporazum o suradnji

Studij drvne tehnologije vraća se u Viroviticu, upisivat će 40 studenata

Foto: Virovitičko-podravska županija
U Hrvatskoj nema boljeg mjesta od Virovitice za stručni studij Drvne tehnologije, poručio je prodekan Vjekoslav Živković

Studij drvne tehnologije vraća se u Viroviticu, a njega će od iduće jeseni moći upisati do 40 studenata. Riječ je o dislociranom preddiplomskog stručnom studiju, za koji su sporazum i ugovor o suradnji potpisali virovitičko-podravski župan Igor Andrović i dekan Šumarskog fakulteta iz Zagreba Tibor Pentek. Trajat će šest semestara, a njegovim završetkom studenti će steći naziv stručni prvostupnik drvne tehnologije. Studij će se održavati u prostorima Visoke škole u Virovitici te u Panonskom drvnom centru kompetencija u Virovitici. Nositelj organizacije i izvođenja nastave je zagrebački Šumarski fakultet.

Festival u Suhopolju, podno zidina dvorca, oduševio sjajnom atmosferom Dvorac Janković bit će potpuno uređen do siječnja, a imat će 15 soba i 5D kino

Kvalitetno obrazovanje

– Preddiplomski stručni studij drvne tehnologije od akademske 2005./2006. pa sve do 2015./2016. održavao se kao dislocirani studij u Virovitici, a potom u Zagrebu. Nakon početka mandata ove Uprave fakulteta, ponovno se razmotrilo dislociranje stručnog studija i donesena je konačna odluka da se on vrati u Viroviticu. Za očekivati je da će 1. listopada 2020. godine 40 studenata upisati prvu godinu tog studija – istaknuo je dekan Tibor Pentek.

– U Hrvatskoj nema boljeg mjesta od Virovitice za stručni studij drvne tehnologije. Imate bogatu i dugu tradiciju, Visoku školu u Virovitici, Panonski drvni centar kompetencija, uglavnom, sve potrebne uvjete za kvalitetno obrazovanje budućih studenata – poručio je prodekan Vjekoslav Živković.

OTVOREN POZIV, PRIJAVITE SE! Split osigurao novčane potpore za učenike i studente s invaliditetom

Važna nadogradnja

Župan Igor Andrović naglasio je da je povratak studija plod dugogodišnje suradnje Šumarskog fakulteta i Županije.

– U Virovitici imamo Visoku školu, u Orahovici je Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo, a od 2020. vraća se stručni studij drvne tehnologije. Razvoj obrazovanja donosi i razvoj gospodarstva. Poznati smo po tradiciji obrade drva, tvrtkama koje proizvode finalni proizvod, ali i po bogatstvu šuma. Tu je i Panonski drvni centar kompetencija, koji će studentima nuditi važnu nadogradnju na obrazovnom putu – kazao je Andrović.