Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Projekt vrijedan 6,6 milijuna kuna

Suvremeno su opremljene 33 ordinacije, obnovljeno pet ambulanti

konferencija
Foto: Kristijan Toplak
Zbog novih usluga na primarnoj razini predviđa se smanjenje broja uputnica u bolnice za 15 posto

Održana je završna konferencija projekta “Poboljšanje uvjeta za pružanje primarne zdravstvene zaštite u Virovitičko-podravskoj županiji“, vrijednog 6,64 milijuna kuna, od kojih je bespovratnih 5,6 milijuna kuna iz EU. Cilj je projekta poboljšati pristup kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti na primarnoj razini, prije svega u izoliranim i depriviranim krajevima.

Viroexpo Zagrebačka županija partner na 8. Agroexpu

– Obnovili smo pet ambulanti u depriviranim područjima, a uz građevinske radove kojima smo omogućili normalne uvjete rada i za liječnike i za pacijente došla je i neophodna oprema te smo uspjeli podići kvalitetu zdravstvene zaštite za naše korisnike – rekao je Ivica Fotez, ravnatelj županijskog Doma zdravlja.

Nabavljena je i suvremena medicinska oprema za 33 ordinacije opće, dentalne i fizikalne medicine te ginekološke ordinacije te za četiri ordinacije dentalne medicine i jednu ginekološku ordinaciju u koncesiji. U ambulanti u Pitomači ugrađena je vertikalno podizna platforma. Izrađene su informacijske ploče na Brailleovu pismu koje su postavljene na 20 ordinacija. Tako se nastoji uključiti osobe s invaliditetom u život zajednice na ravnopravnoj osnovi.

Svime time stvoreni su preduvjeti za uvođenje novih usluga na primarnoj razini zdravstvene zaštite, a predviđa se smanjenje broja uputnica u bolnice za 15 posto. 

Potpis ugovora Sigurnost djece Za prijevoz osnovaca 5,8 milijuna kuna