Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Završeni radovi na energetskoj obnovi Doma zdravlja Zagrebačke županije u Zaprešiću

Svaka kuna koja se uštedi uložit će se u rad primarne zdravstvene zaštite

Foto: Zagrebačka županija
Projekt se provodio dvije godine, a obuhvatio je građevinske, strojarske i druge radove nakon kojih je omogućeno korištenje obnovljivih izvora energije te velike uštede energenata uz optimalno ulaganje

Račun za grijanje bit će manji 60 posto, za rasvjetu 54 posto, dok će godišnja emisija CO2 biti manja čak 80 posto.

Suglasnost za zaduženje Doma zdravlja ODRŽANA 20. SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE Suglasnost za zaduženje Doma zdravlja

Projekt vrijedan 4,7 mil. kuna

Energetska obnova zgrade Doma zdravlja Zagrebačke županije u Zaprešiću, ukupne vrijednosti 4,7 milijuna kuna, uspješno je privedena kraju.

Ovaj vrijedan projekt provodio se u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020” te su za njega osigurana bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 2,4 milijuna dok je Županija osigurala preostalih 2,3 milijuna kuna. Projekt se provodio dvije godine, a obuhvaćao je kombinaciju građevinskih, strojarskih i elektrotehničkih radova koji su rezultirali korištenjem obnovljivih izvora energije i velikim uštedama energenata uz optimalno ulaganje.

– Kvaliteta boravka osoblja i pacijenata biti daleko bolja nego prije, a ušteđena sredstva bit će prenamijenjena za unapređenje rada primarne zdravstvene zaštite – rekao je prilikom prošlotjednog obilaska zgrade župan Stjepan Kožić. Realizacijom planiranih kombiniranih mjera energetske učinkovitosti zgrada se svrstala iz dosadašnjeg razreda D u energetski razred C prema kriteriju specifične godišnje toplinske energije za grijanje, te u energetski razred A+ prema kriteriju specifične godišnje primarne energije.

Kao osnivač Doma zdravlja Županija je kupnju vozila sufinancirala s više od 650 tisuća kuna ŽUPANIJA POMAŽE DOMU ZDRAVLJA Vozni park obogatili s tri nova vrijedna vozila

– Osim u infrastrukturu, treba ulagati i u kadrove – rekao je ravnatelj doma Većeslav Bergman te podsjetio da je, zahvaljujući EU sredstvima, omogućeno čak 16 specijalizacija u Domu zdravlja Zagrebačke županije.

– U ovom trenu Županija sufinancira i devet specijalizacija za koje su izbori kandidata u tijeku – naglasio je Bergman.

Domu gravitira 60.000 ljudi

Koliko je ova investicija značajna stanovnicima Zaprešića, ali i cijelog kraja komentirao je gradonačelnik Željko Turk.

– Domu zdravlja gravitira čak 60 tisuća ljudi, što najbolje govori da je riječ o zdravstvenom objektu na ovom području koji je vapio za jednom temeljitom obnovom – zaključio je Turk.