Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Predsjednik HSS-a Krešo Beljak:

Sve što je Todorić zaradio je na sigurnom, nama je ostavio 5 milijardi eura duga

Krešo Beljak, predsjednik HSS-a
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Na lokalnim izborima za Virovitičko-podravsku županiju zajednički će nastupiti SDP, HSS, HNS i HSU, a njihov kandidat je Zdravko Dijaković (HSS)

SDP, HSS, HNS i HSU popisali su u petak navečer u Virovitici koalicijski sporazum o zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima za Virovitičko-podravsku županiju i predstavili Zdravka Dijakovića (HSS) kao kandidata za virovitičko-podravskog župana.

Potpisivanju sporazuma bili su nazočni predsjednik SDP-a Davor Bernardić, predsjednik HSS-a Krešimir Beljak i koordinator HNS-a za Slavoniju Stjepan Čuraj.

Zdravko Dijaković u dva je mandata u koaliciji s HDZ-om obnašao dužnost zamjenika župana. Predsjednica HSS-a Virovitičko-podravske županije Ana-Marija Petin predstavljajući ga naglasila je da zbog te činjenice zna sve probleme s kojima se susreću stanovnici te županije i da ima rješenja kako poboljšati njihov standard.

Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
- Upozoravali smo da županija nije ta koja se treba baviti poduzetništvom, obnovom dvoraca i hotelijerstvom nego stvaranjem pretpostavki za razvoj gospodarstva i poljoprivrede, ali HSS-ovi prijedlozi i projekti nisu prolazili pa je normalno da smo za ove izbore pronašli nove partnere. Naš prioritet je zaštita povrtlarske, voćarske i duhanske proizvodnje te proizvodnje ljekovitog bilja i zaštitu drvne industrije u kojoj smo posljednjih godina izgubili osam tisuća radnih mjesta - rekao je kandidat za župana Zdravko Dijaković.

Županija izgubila 18 tisuća stanovnika

Predsjednik HSS-a Krešimir Beljak izrazio je zadovoljstvo koalicijskim sporazumom stranaka koje su, kako je izjavio, na "dobrom putu da vrlo skoro postanu prava ujedinjena zajednička opozicija zlu koja vlada Virovitičko-podravskom županijom i Hrvatskom“.

- Kad kažem zlu mislim na ponašanje HDZ-a u načinu vođenja općina, gardova, županija i države i rješavanju problema Agrokor za koji nitko, osim gospodina Todorića, ne zna kako će se završiti jer za njega će to sigurno biti povoljno. Danas je izjavio da sve što je gradio 40 godina ostaje Hrvatskoj, a ja dodajem da sve što je zaradio negdje je na Kajmanskim otocima ili negdje na sigurnom. A nama je ostavio najmanje pet milijardi eura duga što je zakonom kojega su HDZ i Most nametnuli hrvatskim poreznim obveznicima prešlo u dug svih nas -  rekao je Beljak.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić rekao je kako se "zbog promašene HDZ-ove politike Virovitičko-podravska županija na samom dnu razvijenosti zbog čega je izgubila 18 tisuća stanovnika".

- Gotovo četvrtina stanovništva je otišla iz bogate i plodne Podravine i Slavonije u dvadeset godina. To nije društvo koje smo sanjali i koje ćemo ostaviti djeci. Nije slučajno da se danas budi snaga onih stranaka koje su u svom političkom djelovanju vraćali nadu Hrvatskoj kad je posustajala. Tako će biti i sada na ovim lokalnim izborima, jer HDZ ni sada kada je to mogao nije donio zakone kojima bi spašavao ugrožena radna mjesta i štitio hrvatske poljoprivredne proizvođače već i dalje pogoduje uvozničkom lobiju -  izjavio je Bernardić.