Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Završen projekt vrijedan 12 milijuna kuna

Svečano otvoren vrtić u Rugvici

Foto: Rugvica
– Sada nam slijedi prijava na natječaj za nadogradnju ovog vrtića jer planiramo otvoriti još 4 nove odgojne skupine. U Nartu također uređujemo prostor koji je do sada koristio privatni koncesionar, a koji će najesen postati podružnica ovog našeg vrtića s još četiri dodatne odgojne skupine – poručio je načelnik Rugvice Mato Čičak

Nakon godinu i pol dana radova sagrađen je novi, 12 milijuna kuna vrijedan dječji vrtić “Medvjedići” u općini Rugvica. Vrtić je počeo s radom u siječnju ove godine, a trenutačno ga pohađa 124 djece u pet odgojnih skupina, dvije jasličke i tri vrtićke, a sada je upriličeno i njegovo svečano otvorenje.

– Ovo je vrlo emotivan trenutak jer mnogi nisu vjerovali da će vrtić biti ostvaren. Velika stvar za našu općinu, za našu djecu – rekao je načelnik Općine Rugvica Mato Čičak, uz zahvalu Ministarstvu poljoprivrede, Vladi te Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade koji su omogućili izgradnju ovoga vrtića.

Ona je, inače, sufinancirana sredstvima Europske unije, a vrijednost projekta je više od 12,1 milijun kuna. Od toga je 85 posto iznosa, oko 7,4 milijuna kuna, sufinancirano europskim novcem.

– Sada nam slijedi prijava na natječaj za nadogradnju ovog vrtića jer planiramo otvoriti još 4 nove odgojne skupine. U Nartu također uređujemo prostor koji je do sada koristio privatni koncesionar, a koji će najesen postati podružnica ovog našeg vrtića s još četiri dodatne odgojne skupine – poručio je načelnik Čičak.

U ime Zagrebačke županije, koja je s 240 tisuća kuna podržala izradu projektne dokumentacije za ovaj vrtić, otvorenju je nazočio zamjenik župana Damir Tomljenović.

– Zagrebačka županija već nekoliko godina zaredom izdvaja 5 milijuna kuna za naše jedinice lokalne samouprave, a to je namijenjeno razvoju ruralnog prostora, odnosno izgradnji i uređenju nerazvrstanih cesta, društvenih i vatrogasnih domova, ali i dječjih igrališta i vrtića. Time ljudima na ruralnim područjima želimo pružiti što više uvjeta i sadržaja koje imaju urbane sredine – rekao je Tomljenović.