Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Otvorena školska dvorana u Satnici Đakovačkoj

Svih 50 matičnih škola u županiji od sada ima dvoranu

1/3
Foto: Osječko-baranjska županija
U gradnju i opremanje ove dvorane županija je uložila 4,5 mil. kuna

Osnovnoškolsko obrazovanje u Satnici Đakovačkoj ima dugu povijest. Niža pučka škola osnovana je još 1859., osnovna škola samostalno funkcionira od 2014., no tek sada je dobila školsku dvoranu, i to nakon skoro sedam godina gradnje (prvi je izvođač radova otišao u stečaj). U takvim okolnostima veliko je zadovoljstvo učenika, zaposlenika i mještana zbog nove dvorane, a pokazalo se to i na prošlotjednom svečanom otvaranju.

Županija objavila šest javnih poziva za poticanje razvoja poduzetništva Potpore za kupnju alata, strojeva, ali i poslovnih prostora, osigurano 8,6 milijuna kuna

U gradnju i opremanje ove dvorane Osječko-baranjska županija je uložila 4,5 milijuna kuna. Kao i obično u ruralnim sredinama, namijenjena je nastavi, ali i aktivnostima sportskih, kulturnih i drugih udruga iz toga sela.

Dvoranu je otvorio osječko-baranjski župan Ivan Anušić koji je naglasio da sada sve matične osnovne škole, njih 50, na području Osječko-baranjske županije imaju nastavno-sportsku dvoranu. Važno je to, poručio je župan, za obrazovanje i razvoj djece, kao i za ukupno stanje prosvjete koja je izuzetno dobro organizirana na području Osječko-baranjske županije.

U sastavu Osnovne škole djeluje matična škola u Satnici Đakovačkoj i Područna škola u Gašincima. Ukupno je pohađa 175 učenika u deset razrednih odjela, no broj učenika je stabilan i ne smanjuje se posljednjih godina.

Škola u Satnici Đakovačkoj uključena je u razne projekte kojima pokušava učenicima omogućiti što bolje uvjete obrazovanja i razvoja. Projektom "Školski obrok za sve", koji se provodi u suradnji s Osječko-baranjskom županijom i Općinom Satnica Đakovačka, svim učenicima osiguran je besplatan obrok, a sudjeluje i u eksperimentalnom programu "Škola za život".

Djeca će na terenskoj nastavi učiti o važnosti očuvanja prirode i zaštite okoliša Riječna škola u Sarvašu Na terenskoj nastavi uče o zaštiti okoliša