Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Dodatne usluge

Timovi na raspolaganju kroničnim pacijentima

Foto: Međimurska županija
Bitno je zadržati najviši standard zaštite kako bismo zaštitili i pacijente i liječnike, kaže župan M. Posavec

U Međimurju je uspostavljena izdvojena tzv. korona ambulanta na parkirališnom prostoru na Svetojelenskoj cesti, u neposrednoj blizini zdravstvenih ustanova. Kao preventivna mjera, stigla su još dva kontejnera u kojima će biti organizirane dodatne ambulante.

Župan Matija Posavec o mjerama za miran suživot i integraciji Roma 'Država u kojoj će se tolerirati nasilje ima ozbiljan problem'

– Ove preventivne mjere radimo zbog zaštite liječnika primarne zdravstvene zaštite koji su u organizaciji svog rada maksimalno povećali dostupnost pacijentima kroz različite kanale i oblike. Cijepljenje i preventivni sistematski pregledi zdrave djece se i dalje normalno odvijaju. Da bismo sačuvali taj sustav i zaštitili liječnike, u izdvojenim ambulantama će se uzimati brisevi i pregledavati svi pacijenti sa sumnjom na koronavirus. To će raditi medicinski timovi u posebnom režimu rada – kaže župan Matija Posavec.

Dogovorena je gradnja kontejnerskog bloka s 25 smještajnih jedinica sa sanitarnim čvorovima i kuhinjama te 100 kreveta.

– Kontejnerski blok je završen i spreman za upotrebu bude li potreban, no nadamo se da neće – dodao je.

Županijska bolnica Čakovec osnovala je dodatne timove stručnjaka koji će biti na usluzi kroničnim pacijentima koji boluju od dijabetesa i kožnih bolesti. Dom zdravlja Čakovec privremeno će organizirati rad djelatnosti dentalne medicine u ordinacijama u Čakovcu, Murskom Središću i Domašincu.

Projekt "Znanjem do prava" Anketa: Maturanti premalo znaju o radničkim pravima

Ordinacije će raditi sedam dana u tjednu od 7 do 20 sati za hitne preglede. Za više od 500 osoba prošlog vikenda završila je 14-dnevna samoizolacija. Neki će se vratiti na posao, a neki će iz mjera opreza ostati u svojim domovima.