Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
Umjetnost dobrobiti

Tradicionalna berba lavande u terapijske svrhe

Foto: Primorsko-goranska županija
Dobrobit koju ova akcija pruža čovjekovom tijelu i duši teško je opisati, a lako osjetiti. Samo treba sudjelovati

Pod nazivom "Umjetnost dobrobiti" u Psihijatrijskoj bolnici Rab provedena je tradicionalna, berba lavande u terapijske svrhe. Akcija je organizirao Odsjek za integrativnu rehabilitaciju Bolnice. Volonterima, djelatnicima i osobama na liječenju u Psihijatrijskoj bolnici Rab, u branju i pospremanju lavande za sušenje pridružila se zamjenica župana Marina Medarić.

Ulaganja Za obnovu dječjeg odmarališta na Rabu 200.000 kuna

Zamjenica Medarić istaknula je kako se radi o najvećoj ustanovi na otoku Rabu koja zapošljava 250 ljudi. "U posljednjih 10 godina koliko traje investicijski ciklus uloženo je oko 50 milijuna kuna tako da ustanova zadovoljava europske standarde smještaja i liječenja". Komentirajući berbu lavande kao jedan od vidova terapije zamjenica je rekla: "Kao što vidite možemo se i sami uvjeriti kako se već na ulazu osjeti miris lavande, a i svi ljudi koji su uključeni u akciju imaju osmjeh na licu što znači da dobro djeluje".

"Umjetnost dobrobiti" provodi se od prvog uroda lavande na bolničkom polju 2008. godine, a iz Bolnice ističu: "Dobrobit koju ova akcija pruža čovjekovom tijelu i duši teško je opisati, a lako osjetiti. Samo treba sudjelovati."