Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska 1617 pregleda
Upisi u Varaždinskoj županiji

Trećina učenika izabrala gimnazijske programe, sva mjesta popunjena u prvom roku

Upisi u srednju školu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Na području ekonomije, trgovine i poslovne administracije upisano je 11,5 posto učenika, a 9 posto odlučilo se za zanimanja iz područja elektrotehnike i računarstva

Čak 30 posto učenika u srednjim školama u Varaždinskoj županiji upisano je u gimnazijske programe, a slijede područje strojarstva, brodogradnje i metalurgije s 14 posto.

- U tom području koje obuhvaća deficitarna i lako zapošljiva zanimanja, daleko smo  iznad hrvatskog prosjeka od  9,5 posto. Na području ekonomije, trgovine i poslovne administracije upisano je 11,5 posto učenika, a 9 posto odlučilo se za zanimanja iz područja elektrotehnike i računarstva - kažu u Varaždinskoj županiji.

U prvom su roku sva mjesta popunile Prva i Druga gimnazija te Medicinska škola. Osnovnu školu na području Varaždinske županije ove školske godine završilo je 1683 osmaša, a prema podacima iz Nacionalnog informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole 1887 učenika upisano je u neku od srednjih škola na području te županije, što znači da će se u njoj školovati i oko 200 učenika iz drugih županija.