Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Počinje gradnja poduzetničkih inkubatora u Orahovici i Pitomači

Tri inkubatora - snažan vjetar u leđa za 47 poduzetnika

Župan Andrović i direktor Domogradnje Gregorić potpisali su ugovor za poduzetnički inkubator u Orahovici
Foto: Kristijan Toplak
Velik je to projekt Mreža poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije, a obnovit će se još inkubator u Slatini

Poduzetništvu u Virovitičko-podravskoj županiji zapuhat će uskoro snažan vjetar u leđa. Počinje, naime, gradnja dvaju poduzetničkih inkubatora – u Orahovici i Pitomači. Investicije su to od ukupno 22,2 milijuna kuna.

Potpis ugovora Pomoć lovačkim društvima Županija će sa 150.000 kuna osigurati lovišta

Ugovor o gradnji Poduzetničkog inkubatora u Orahovici vrijedan je 10,5 milijuna kuna, a potpisali su ga virovitičko-podravski župan Igor Andrović i direktor Domogradnje Siniša Gregorić.

Za Poduzetnički inkubator u Pitomači sklopljen je ugovor s tvrtkom Bistra Đurđevac, na čijem je čelu direktor Krešimir Habijanec, a vrijednost je tih radova približno 11,7 milijuna kuna. Rok za završetak radova na oba inkubatora je 1. srpanj 2019. godine.

"Opravdana svaka kuna"

Velik je to projekt nazvan Mreža poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije, u sklopu kojeg preostaje još potpisati ugovor za obnovu inkubatora u Slatini, jer će on biti smješten u staroj zgradi Doma zdravlja.

Tim projektom Virovitičko-podravske županije, s izgradnjom i obnovom, stavit će se u rad tri nova inkubatora u Orahovici, Slatini i Pitomači. Povoljan smještaj u njima će naći ukupno 47 poduzetnika.

Veći broj turista Turistički boom Broj noćenja veći čak 73, a dolazaka 43 posto

– Sigurno je to jedan od najvećih i najboljih projekata kada govorimo o poduzetništvu, gospodarstvu, poduzetništvu mladih osoba i ostanku mladih u Virovitičko-podravskoj županiji. U Virovitici već nekoliko godina postoji Poduzetnički inkubator, a izgrađen je sredstvima Europske unije. Pokazao se kao odličan potez jer je već nakon pola godine prostor bio popunjen. Opravdana je bila svaka kuna koja je bila usmjerena u razvoj poduzetništva, gospodarstva, obrtništva i samozapošljavanje. Ovaj projekt posebno će biti zanimljiv poduzetnicima početnicima – podcrtao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Konkurentniji na tržištu

Projekte je napisala županijska Agencija za regionalni razvoj VIDRA, u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom, Poduzetničkim inkubatorom VPŽ-a, Gradskom razvojnom agencijom Slatina, a uz pomoć grada Orahovice i Općine Pitomača.

Navedeni inkubatori omogućit će daljnji razvoj poduzetništva u Virovitičko-podravskoj županiji, kako bi poduzetnici postali konkurentniji na tržištu rada.

OPG Ivan Gojević Milijunski iznos Odobrene subvencije za projekte tri OPG-a u županiji Igor Andrović Uskoro gradilišta u Virovitici, Slatini, Gornjem Bazju, Suhopolju, Bušetini, Pitomači Kreće projekt vrijedan 26 mil. - prostori topliji, računi manji