Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Na svečanosti u Gornjim Bogićevcima dodijeljene plakete, priznanja i zahvalnice

Trideset godina Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata

Foto: BPŽ
Mještani Gornjih Bogićevaca u Domovinskom su ratu bili prognani iz domova, ali nakon akcije “Bljesak” vratili su se i obnovili na svoja imanja. U toj su akciji poginula su 42, a ranjena 162 hrvatska branitelja

U Gornjim Bogićevcima obilježena je jubilarna, 30. obljetnica Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Brodsko-posavske županije te 31. obljetnica početka ratnih djelovanja na novogradiškom području. Na prigodnoj svečanosti istaknuta je žrtva poginulih i ranjenih hrvatskih branitelja u vojno-redarstvenoj operaciji “Bljesak” kojom su oslobođena sva privremeno okupirana područja zapadne Slavonije, pa tako i Gornji Bogićevci.

Tom prigodom dodijeljene su plakete, priznanja i zahvalnice najzaslužnijim pojedincima, udrugama i institucijama. Sudionici su se prisjetili činjenice da su mještani Gornjih Bogićevaca u Domovinskom ratu prognani iz svojih domova, ali nakon akcije “Bljesak” vratili su se i obnovili svoja imanja. U akciji oslobađanja zapadne Slavonije 1995. poginula su 42, a ranjena 162 hrvatska branitelja.

U govorima je istaknut dobar rad udruge na promicanju i očuvanju vrijednosti Domovinskog rata i očuvanju uspomene na hrvatske branitelje. Istaknuta je i odlična suradnja s krovnom udrugom te znatan broj uspješno organiziranih društvenih i sportskih događaja, što potvrđuje da ova udruga neprestano osnažuje ugled hrvatskih branitelja.

U sklopu svečanosti položeni  su vijenci ispred spomen-obilježja u Dragaliću, Gornji Bogićevicima i Okučanima, u znak sjećanja  na sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje. Obilježavanju su nazočili župan Danijel Marušić i privremeni pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Brodsko-posavske županije Branko Sabo.