Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Dožupan osječko-baranjski ugostio dobitnike nagrade “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske”

Turistički rezultati u 2022. na povijesnoj su razini

Foto: OBŽ
Osječko-baranjska županija, između ostalih potpora, odobrava i izravne potpore za razvoj turističke infrastrukture, osobito smještajnih kapaciteta, kao i za druge kvalitetne projekte

Dobitnike nagrade “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske - Sunflower  Award” za 2021. s područja Osječko-baranjske županije primio je zamjenik župana Josip Miletić. Čestitao je svim nagrađenima te podsjetio da Osječko-baranjska županija, između ostalih potpora, odobrava i izravne potpore za razvoj turističke infrastrukture, osobito smještajnih kapaciteta, kao i za druge kvalitetne projekte. Time potiče razvoj i ostvarivanje dobrih turističkih rezultata, a turistički pokazatelji u 2022. već su na povijesnim razinama.

Predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” Dijana Katica istaknula je da uskoro počinje novi natječaj za najbolje aktere ruralnog turizma Hrvatske. Nagrade “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske” dodijeljene su na 5. Međunarodnom kongresu o ruralnom turizmu u Cavtatu, a dobitnici s područja Osječko-baranjske županije su Restoran Crna svinja - Terra negra country club iz Čepina, Miagro d.o.o. - Restoran Ribnjak iz Našica, Kulturni i znanstveni centar Milutin Milanković iz Dalja, Vinarija Siber - OPG Siber iz Erduta, Krčma Stari mlin - Restoran Stari mlin iz Dalja, OPG Aleksandar Horvat - Vinarija Horvat iz Kneževih Vinograda te Seoski turizam Lacković iz Bilja.