Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
POZITIVAN TREND

U 2018. godini broj zaposlenih porastao za gotovo tri posto

Foto: Grad Virovitica
Pozitivan trend uočljiv je i u rastu broja aktivnih tvrtki, odnosno poduzetnika. Broj poduzetnika na području grada u prošloj je godini u odnosu na 2017. porastao za 24

Podaci Državnog zavoda za statistiku, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske obrtničke komore – Udruženja obrtnika, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i Fine ukazuju na pozitivan trend u gospodarstvu grada Virovitice.

smjer drvodjeljski tehničar dizajner Nakon dvije godine 'pauze' Tehničku školu Virovitica pohađat će 20 učenika

Naime, broj zaposlenih na području grada Virovitice u 2018. godini porastao je za 1,4 posto u odnosu na godinu prije, a na području Virovitičko-podravske županije u porastu je još i više - 2,7 posto. 

Prosječna nezaposlenost u odnosu na 2017. godinu smanjena je za 17,4%, a treba napomenuti da je tendencija pada nezaposlenosti vidljiva tijekom cijele 2017. godine, kako na području grada Virovitice tako i Virovitičko-podravske županije.

Pozitivan trend uočljiv je i u rastu broja aktivnih tvrtki, odnosno poduzetnika. Broj poduzetnika na području grada u prošloj je godini u odnosu na 2017. porastao za 24, što čini udio od 37% poduzetnika grada Virovitice u ukupnom broju poduzetnika Virovitičko-podravske županije.