Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
EPIDEMIJA IPAK JENJAVA

U bolnicama 38 ljudi, u samoizolaciji više od 600

Foto: PIXSELL
Ovaj tjedan cijepljenja će biti u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški

Iako broj oboljelih raste, u Brodsko-posavskoj županiji u proteklom je tjednu ipak primjetan trend stišavanja četvrtog vala pandemije, o čemu govori i manji udio pozitivnih na testiranju (21,9 posto). U petak je na području ove županije zabilježen 61 novi slučaj zaraze koronavirusom, čime se ukupan broj zaraženih osoba od početka epidemije popeo na više od 14 tisuća.

Prema podacima Nastavnog zavoda za  javno zdravstvo, dosad je u ovoj županiji od Covida-19 preminulo 257 osoba. U brodskoj i novogradiškoj bolnici hospitalizirano je 38 osoba, od čega je njih sedam na respiratoru.

Prema podacima PU brodsko-posavske, trenutačno se pod mjerom samoizolacije nalazi više od 600 osoba.

Iz županijskog Stožera civilne zaštite izvijestili su o novim lokacijama cijepnih punktova i terminima cijepljenja.

U Slavonskom Brodu građani se ovaj tjedan mogu cijepiti na punktu u Domu zdravlja (Trg hrvatskog proljeća 3) u utorak 19. listopada od 15 do 19 sati cjepivom Pfizer (Comirnaty) te u petak 22. listopada od 15 do 19 sati cjepivom Moderna (Spikevax), a u subotu 23. listopada na punktu u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije (A.Cesarca 71) od 8 do 15 sati cjepivom Pfizer.

U Novoj Gradiški građani se mogu cijepiti u Društvenom domu, i to u utorak 19. listopada od 8 do 12 sati cjepivom  Pfizer, u srijedu 20. listopada od 8 do 12 sati cjepivom Johnson & Johnson, a u četvrtak 21. listopada od 15 do 18 sati cjepivom Moderna.