Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Na jugu Hrvatske okupilo se 400 sudionika iz 15 zemalja

U Cavtatu održan Kongres ruralnog turizma

Foto: DNŽ
- Dubrovačko-neretvanska županija poznata je kao šampion turizma, no uvijek naglašavamo i važnost poljoprivrede za naše gospodarstvo. U našim krajevima možemo se pohvaliti vrhunskim vinima, vrijednim školjkarima, agrumima s neretvanskog područja - istaknuo je župan Dobroslavić

Peti Međunarodni kongres o ruralnom turizmu u organizaciji Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” i partnera održan je u Cavtatu. Okupio je 400 sudionika iz 15 zemalja, a svečanom otvaranju nazočili su brojni uzvanici.

– Posebno mi je zadovoljstvo pozdraviti vas u najjužnijoj hrvatskoj županiji i najjužnijoj općini naše domovine. Želim čestitati organizatorima i zahvaliti što su upravo Dubrovačko-neretvansku županiju izabrali kao domaćina ove važne konferencije. Glavna tema: pozicioniranje ruralnog turizma nakon krize turističkog sektora izazvanom COVID-19 pandemijom vrlo je aktualna i važna te vjerujem da će ovaj kongres doprinijeti razvoju našeg poljoprivrednog i turističkog sektora. Dubrovačko-neretvanska županija poznata je kao šampion turizma, no uvijek naglašavamo i važnost poljoprivrede za naše gospodarstvo. U našim krajevima možemo se pohvaliti vrhunskim vinima, vrijednim školjkarima, agrumima s neretvanskog područja i brojnim drugim poljoprivrednim proizvodima. Kao Županija učinili smo velike iskorake u pogledu razvoja ruralnog turizma, a posebno tu moram istaknuti Općinu Konavle – naglasio je župan dubrovačko-neretvanski Nikola  Dobroslavić.

Okupljenima su se obratili i predsjednica Udruge “Klub članova Selo” Dijana Katica, zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić, upraviteljica Zavoda za povijest HAZU u Dubrovniku Nella Lonza, direktor HTZ-a Kristjan Staničić, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek te predsjednica saborskog Odbora za poljoprivredu Marijana Petir.