Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Javna tribina o pomoći hrvatskim braniteljima

U četiri i pol godine u Osječko-baranjskoj županiji umrlo više od 1500 branitelja

Foto: OBŽ
– Teme tribine je kako pomoći teško bolesnim braniteljima, pružajući im zdravstvenu, psihološku i palijativnu pomoć – rekao je Željko Miškulin, predsjednik Humanitarne udruge “Branitelj pomaže branitelju”

U Veteranskom centru hrvatskih branitelja u Osijeku održana je javna tribina “Uz heroje do groba”, sa stručno-edukacijskim dijelom o zdravstvenoj, psihološkoj i palijativnoj pomoći hrvatskim braniteljima.

– Svrha i teme tribine su kako zajedno možemo pomoći teško bolesnim hrvatskim braniteljima, prvenstveno u palijativnom stanju, pružajući im zdravstvenu, psihološku i palijativnu pomoć u suradnji sa zdravstvenim ustanovama i djelatnicima, kao i druge vrste pomoći putem institucija, ali i humanitarne pomoći volonterskim radom – rekao je Željko Miškulin, predsjednik Humanitarne udruge “Branitelj pomaže branitelju” koja je organizirala tribinu.

Dožupan Mato Lukić istaknuo je da Osječko-baranjska županija nastoji pomoći hrvatskim braniteljima i njihovim udrugama najviše što je moguće i u okviru ovlasti.

– Bio sam nazočan i 2019. na početku edukacija volontera koji sudjeluju u palijativnim timovima skrbi te se uvjerio da su branitelji i članovi njihovih obitelji zaista zainteresirani i angažirani za pružanje palijativne pomoći svojim kolegama u tim za njih najtežim trenucima. U posljednje četiri i pol godine u Osječko-baranjskoj županiji umrlo je više od 1700 branitelja, što je jako puno – rekao je Lukić.