Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Nakon obnove doma, srednjoškolcima osiguran visok standard smještaja

”U domu Hrvatskog radiše Osijek učenici su kao kod kuće”

Foto: OBŽ
Dom sad ima i niz dodatnih sadržaja poput fitnessa, četiri klavira, osigurana je zdravstvena edukacija, psihološke radionice, izleti, klizanje, hranu pripremaju četiri kuhara…

Učenički dom Hrvatskog radiše Osijek izgrađen je 1930. i zaštićen kao pojedinačno kulturno dobro, a u njemu je smješteno 136 srednjoškolaca. Prije nekoliko mjeseci obnovljena je fasada i zamijenjena vanjska stolarija te zgrada sada ima i reprezentativni vanjski izgled. 

Korisnicima je osiguran visoki standard smještaja i kvalitetni uvjeti za boravak i učenje, pa i niz dodatnih sadržaja poput fitnessa s poluprofesionalnom opremom, četiri klavira, osigurana  je zdravstvena edukacija, psihološke radionice, izleti, klizanje, hranu pripremaju četiri kuhara…

– Mnogi učenici iz drugih naselja Osječko-baranjske županije, a i šire, dolaze na školovanje u Osijek pa je između ostalog potrebno osigurati i učeničke domove s kvalitetnim uvjetima za život i rad u tim ustanovama. U obnovu Učeničkog doma Hrvatskog radiše uloženo je 1,3 milijuna kuna, a ovom investicijom osigurana je još bolja kvaliteta smještaja učenika. Uostalom, kad korisnik učeničkoga doma kaže kako se ovdje osjeća kao kod kuće, to je pravi dokaz da je riječ o ustanovi koja ima dobre uvjete i organizaciju, srdačne zaposlenike, pruža toplinu, a i interijer i vanjski izgled odudaraju od ostalih ustanova istoga tipa. A to se događa upravo u Učeničkom domu Hrvatskoga radiše, koji je reprezentativan primjer kako trebaju izgledati domovi – rekao je župan Ivan Anušić pri nedavnom obilasku. Županija je, naime, osnivač Doma.

Župan je podsjetio kako Osječko-baranjska županija prednjači u Hrvatskoj po energetskoj obnovi objekata javne namjene, i to novcem iz EU.