Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska 55 pregleda
HNS i SDP dogovorili suradnju

U drugom pokušaju konstituirana Skupština Međimurske županije

Skupština Međimurske županije
Foto: Međimurska županija
Šef međimurskog SDP-a Mladen Novak ponovno je izabran za predsjednika Skupštine

HNS i SDP su se ipak dogovorili o nastavku suradnje u Međimurskoj županiji, pa je danas u drugom pokušaju konstituirana Županijska skupština.

Mladen Novak, šef međimurskog SDP-a, ponovno je izabran za predsjednika Skupštine, a potpredsjednici su Dragutin Glavina (HNS) i Franjo Makovec (HSLS). Za taj prijedlog glasovala su 32 vijećnika.

Tako je postignut dogovor o suradnji koalicije HNS-HSLS-Reformisti i koalicije SDP-HSS-HSU-MDS, dok je HDZ ostao u oporbi. Prije desetak dana kandidat HNS-a za predsjednika Skupštine Dragutin Glavina nije dobio dovoljan broj glasova.

Nakon što je konstituirana, Skupština Međimurske županije donijela je odluku o sufinanciranju nabave obaveznih školskih udžbenika za školsku godinu 2017./2018. za učenike osnovnih škola. Jedinice lokalne samouprave sufinancirat će 30 posto, a Međimurska županija i nadalje će pokrivati 70 posto ukupnog iznosa, za što je ove godine u proračunu osigurano milijun kuna.

Župan Matija Posavec je nakon sjednice održao sastanak s Europskom komisijom o mogućnosti sufinanciranja velikih infrastrukturnih projekata. Najavio je da će se uskoro potpisati ugovor težak 50 milijuna kuna za rekonstrukciju Županijske bolnice Čakovec, a stigla je već odluka o odobrenih 12 milijuna kuna za adaptaciju Tehnološko-inovacijskog centra u Čakovcu. Potpisani su ugovori za energetsku učinkovitost naših srednjih i osnovnih škola te dječjih vrtića, vrijedni 28 milijuna kuna.