Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
INFEKTOLOGIJA BRODSKE BOLNICE

U energetski obnovljenoj zgradi ušteda 76 posto

Foto: bpz.hr
Pacijentima te medicinskom, nemedicinskom i tehničkom osoblju bolnice nakon obnove boravak i rad na odjelu bit će lakši i ugodniji

Završna konferencija projekta energetske obnove zgrade infektologije Opće bolnice dr. Josipa Benčevića u Slavonskom Brodu održana je u nazočnosti ravnatelja bolnice prof. dr. sc. Josipa Samardžića i privremenog pročelnika za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Brodsko-posavske županije Branka Sabe.

Korisnik 3,349.315,32 kuna vrijednog projekta je Brodsko-posavska županija, a sufinanciran je sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Iznos bespovratnih europskih sredstava je 2,046.365,52 kuna, dok je 1,302.949,80 kuna iznos vlastitih sredstava korisnika, odnosno Brodsko-posavske županije.

Cilj je projekta energetska obnova koja će rezultirati smanjenjem potrošnje energije za grijanje/hlađenje na godišnjoj razini od najmanje 76 posto.

– Izuzetno se veselimo što je završena energetska obnova odjela infektologije, naše sadašnje COVID-19 zgrade. Ne samo da će ta energetska obnova imati svojih financijskih dobrih strana, koje se već uočavaju, nego stvara i bolju radnu atmosferu i bolje uvjete za rad i boravak – rekao je ravnatelj Samardžić.

Pacijentima te medicinskom, nemedicinskom i tehničkom osoblju bolnice nakon obnove boravak i rad na odjelu bit će lakši i ugodniji.