Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Institut za javne financije

U godinu dana za transparentnost proračuna Dugopolje dobilo najvišu ocjenu. S nule su skočili na pet

Općina Dugopolje
Foto: Općina Dugopolje
Činjenica je da smo uveli nove načine rada, a zaposlili smo i nove djelatnike. Strogo poštujemo zakonske odredbe – kaže načelnik

Institut za javne financije nakon detaljne analize ocijenio je transparentnost proračuna Općine Dugopolje najvišim brojem bodova. I ravnateljica Instituta Katarina Ott čestitala im je na najvećoj ocjeni.

Među kriterijima gledalo se koliko je transparentan općinski proračun, količina i pravovremenost objavljenih dokumenata, kvaliteta službenih internetskih stranica, ali i dostupnost pet proračunskih dokumenata na web stranicama Općine.

–To je za Općinu Dugopolje velika stvar, budući da smo ranijih godina imali ocjenu nula, a sada smo u svega godinu dana napravili tolike pomake da smo dobili najvišu ocjenu pet. Bili smo među najmanje transparentnim općinama u Hrvatskoj po kriterijima Instituta, tako da je postignuće u godini dana promijeniti trend u svoju korist. Činjenica je da smo uveli nove načine rada, a zaposlili smo i nove djelatnike. Strogo poštujemo zakonske odredbe, objavljujemo na webu sve odluke, poštujemo rokove, a sada smo prvi put na internetskoj stranici Općine objavili i takozvani mali proračun koji mogu iščitati i razumjeti svi građani i dati nam primjedbe ili prijedloge.

Kako to imamo prvi put, uvjeren sam da će građani ubuduće više koristiti tu mogućnost. Puno smo otvoreniji prema mještanima i zainteresiranim strankama koje nas mogu kontaktirati putem web stranice. Na tome ćemo ubuduće još raditi – pojasnio nam je Perica Bosančić, načelnik Dugopolja.

Općina Dugopolje Suradnja Općine s Crvenim križom Besplatno ljetovanje za male Vukovarce