Izbornik
Naslovnica Županije Koprivničko-križevačka
potpisan sporazum

U Križevcima nastavljaju brigu o starijima

Gradonačelnik potpisao sporazum vezan uz provođenje programa za starije osobe
Foto: Grad Križevci
Briga o starijima znak je društveno odgovorne i zrele zajednice, a broj korisnika takvih programa u konstantnom je porastu

U Županijskoj upravi Koprivničko-križevačke županije održano je potpisivanje sporazuma za provođenje programa pomoći u kući starijim osobama u 2019. godini te dnevnog boravka za starije osobe u Križevcima koje provodi Gradsko društvo Crvenoga križa Križevci. Sporazume su potpisali župan Darko Koren, križevački gradonačelnik Mario Rajn, načelnik Općine Virje Mirko Perok, predsjednica Kluba za starije osobe 'Mariška' Valentina Čadavec kao i ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Križevci Đurđica Trbus.

Župan je okupljenima zahvalio na dolasku, kao i na tome što su prepoznali ovaj program kao jedan od najznačajnijih u zajednici koji ima za cilj voditi brigu o starijoj populaciji.

- Doista smo jedni od začetnika takvog načina razmišljanja i organiziranja kroz ovaj izvaninstitucionalni model koji su kasnije i drugi prihvatili - izjavio je Koren.

U SURADNJI S HŽ-OM Grad pozvao Križevčane da sudjeluju u kreiranju voznog reda

Na potpisivanju sporazuma gradonačelnik Mario Rajn istaknuo je važnost kontinuirane skrbi o starijima osobama, poručivši kako će Grad nastaviti partnerski odnos sa Županijom te sudjelovati u razvoju sličnih aktivnosti.

- Briga o starijima je znak društveno odgovorne i zrele zajednice te zahvaljujem Županiji na suradnji i vjerujem kako ćemo nastaviti s ovim korisnim projektom - dodao je gradonačelnik.

Đurđica Trbus, ravnateljica Gradskog društva Crvenoga križa Križevci kazala je kako je riječ o programu poboljšanja kvalitete života osoba treće životne dobi, koji nema samo socijalni karakter.

Darko Koren KOPRIVNIČKO - KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA Besplatan obrok za djecu u riziku od siromaštva

- Drago nam je što Županija prati taj program jer korisnika ima sve više. Preko programa 'Zaželi' zaposlili smo 33 žene koje brinu o 132 korisnika, a ukupno ih imamo 176 što govori koliko je potreba velika - zaključila je Trbus.

U ime Grada Križevaca, potpisivanju Sporazuma prisustvovao je pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel.