Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
GRADONAČELNIK BABIĆ NA LIDER INVESTU

'U krizi poduzetnicima treba izaći u susret'

Gradonačelnik Kutine bio je sudionik okruglog stola o budućnosti investicija nakon korone
Foto: Edina Zuko/PIXSELL
– Kao Grad izdvojili smo 3 milijuna kuna naših sredstava za pomoć našem gospodarstvu, odnosno očuvanju likvidnosti kod poduzetnika kod kojih se dogodio pad prihoda uslijed koronavirusa – rekao je Babić na okruglom stolu o budućnosti investicija nakon korone

– Kutina je postala gospodarski centar regije zahvaljujući poduzetničkim zonama, a uskoro pokrećemo i novu Industrijsko-logističku zonu od koje mnogo očekujemo – rekao je kutinski gradonačelnik Zlatko Babić obraćajući se okupljenima na završnoj manifestaciji 'Lider Investa', održanom u srijedu u zagrebačkom hotelu Westinu.

Moslavačka gora Izrađena prostorno-programska studija Uređenjem vrha Vis na Moslavačkoj gori do privlačenja više turista u ovaj regionalni park

On je bio jedini gradonačelnik na okruglom stolu pod nazivom 'Kakva je budućnost investicija u RH? (nakon COVID-a 19)', održanom u sklopu manifestacije. Istaknuo je Babić i kako, što se tiče vremena koronakrize, niti jedan gospodarski subjekt u Kutini nije prestao s radom te da je Grad i u vrijeme krize poduzetnicima koji djeluju izašao u susret ukidanjem raznih naknada i doprinosa.

– Kao Grad izdvojili smo 3 milijuna kuna naših sredstava za pomoć našem gospodarstvu, odnosno očuvanju likvidnosti kod poduzetnika kod kojih se dogodio pad prihoda uslijed koronavirusa – rekao je Babić ponovivši i kako je uloga poduzetnika u svakome gradu iznimna te da je dužnost lokalne uprave i samouprave omogućiti što bolje uvjete za njihov rad.

– Što mi bolje uvjete osiguramo, to nam više investicija dolazi, a manje mladih ljudi odlazi izvan grada tražiti posao – zaključio je gradonačelnik Babić. Na Lider investu časopis “Lider” dodjeljuje nagrade u nizu kategorija.