Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Investicija vrijedna tri milijuna kuna, najvećim dijelom iz proračuna Dubrovačko-neretvanske županije

U Metkoviću počinju radovi na Centru za djecu s teškoćama u razvoju - Ruka prijatelja

Foto: DNŽ
– Nažalost, u Metkoviću i dolini Neretve rađa se sve više djece s teškoćama u razvoju, stoga je ovaj Centar potreban zbog rane intervencije - – rekao je Dalibor Milan, metkovski gradonačelnik

Sporazum o zajedničkom ulaganju u projekt Centar za djecu s teškoćama u razvoju – Ruka prijatelja i ugovor o adaptaciji dijela zgrade Dnevne bolnice Metković za potrebe Centra potpisao je župan Nikola Dobroslavić s gradonačelnkom Metkovića Daliborom Milanom i predstavnikom tvrtke Doko građenje d.o.o., Šimom Doko.

– Ovo je važan projekt, ne samo za Metković i dolinu Neretve, već i za cijelu županiju. Potrebe postoje, a tim projektom dobit ćemo kvalitetan Centar koji će pružati pomoć djeci s teškoćama. Usluge će pružati za to certificirana Udruga osoba s invaliditetom “Prijatelj” – rekao je Dobroslavić i najavio da će radovi početi za 30-ak dana, a rok izvođenja je šest mjeseci.

Gradonačelnik Milan zahvalio je županiji na investiciji vrijednoj oko 3 miijuna kuna, od koje veći dio sufinancira županija, Grad Metković 250.000 kuna, a dio sredstava osiguran je natječajem Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

– Nažalost, u Metkoviću i dolini Neretve rađa se sve više djece s teškoćama u razvoju, stoga je ovaj Centar potreban. Centar će omogućavati i detekciju problema te ranu intervenciju, čime će biti omogućeno i kvalitetnije liječenje – rekao je Milan.