Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
od 26. do 31. kolovoza

U Osijeku 15. Festival "Zemlja bez granica"

Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
Otvorene su prijave za sudjelovanje na festivalu i roditelji mogu djecu prijaviti na stranici www.zemljabezgranica.com, a sudjelovati mogu djeca od tri do 16 godina, rekla je organizatorica Suzana Vargović

Više od 40 kreativnih radionica za djecu iz osam država pripremljeno je za ovogodišnji, 15. po redu Festival "Zemlja bez granica" koji će se u Osijeku održati od 26. do 31. kolovoza, najavili su organizatori.

Festival Osnovali zadrugu i rade domaće slavonske delicije

Suzana Vargović, predsjednica Udruge za rad s mladima "Breza" koja organizira festival u suradnji s gradom Osijekom i Osječko-baranjskom županijom, kazala je kako će sve radionice biti održane pod šatorima u Perivoju kralja Tomislava, a tema ovogodišnjeg festivala je "Vremeplov".

- Naglasak ćemo staviti na korištenje isključivo prirodnih materijala i na održivi razvoj, izrađivat će se predmeti i skulpture od pruća i drugih prirodnih materijala. Otvorene su prijave za sudjelovanje na festivalu i roditelji mogu djecu prijaviti na stranici www.zemljabezgranica.com, a sudjelovati mogu djeca od tri do 16 godina - rekla je Vargović.

Osijek Na zidu zatvora petorica hrvatskih velikana

 Osječko-baranjski župan Ivan Anušić podsjetio je kako je županija u lipnju prošle godine ušla u projekt "Županija prijatelj djece".

- Jedna od aktivnosti koju u sklopu tog projekta podupiremo je i Festival 'Zemlja bez granica'. Konkretno, za potrebe festivala iz županijskog proračuna izdvojeno je 50 tisuća kuna - rekao je Anušić i dodao kako je ova manifestacija prepoznata kao jedna od najkvalitetnijih događaja tog tipa.

Osječki dogradonačelnik Boris Piližota ocijenio je kako je "Zemlja bez granica" u 15 godina postojanja prerasla u međunarodnu kulturnu manifestaciju namijenjenu djeci i mladima, s fokusom na rad s djecom s posebnim potrebama.

- Ova manifestacija spaja obitelji, povezuje različite generacije, pozitivno utječe na razvoj turizma u Osijeku i izuzetno dobro umrežava razne institucije i udruge koje djeluju na ovom području. Gradska uprava od početka održavanja manifestacije daje potporu, a ove godine na preporuku Gradske uprave ZABA je Udruzi 'Breza' donirala 80 tisuća kuna kao pomoć za održavanje Festivala 'Zemlja bez granica'" - zaključio je Piližota.

U utrci je sudjelovalo više od 1000 trkača Rekreacija I Osijek trčao „B2Run“