Izbornik
Naslovnica Županije
95 intervencija

U Šibensko-kninskoj županiji gori kao da je srce požarne sezone

Vatrogasci, gašenje požara
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
Tijekom srijede buknulo je 14 požara na području Šibenika, Vodica, Drniša i Knina, a riječ je o požarima na otvorenom, uglavnom gori trava i nisko raslinje

U gašenju 14 požara koji su tijekom srijede izbili na području Šibenika, Vodica, Drniša i Knina, sudjelovalo je čak 73 vatrogasca s 19 vozila, doznaje se u Vatrogasnoj zajednici Šibensko-kninske županije, čije ekipe zbog sušnog razdoblja i vjetra imaju na kraju godine posla kao da je vrhunac požarne sezone.

Riječ je o požarima na otvorenom, uglavnom gori trava i nisko raslinje, a samo tijekom prosinca na takvim intervencijama vatrogasci su bili čak 95 puta.

U tjedan dana prije božićnog vikenda vatrogasci su u Šibeniku gasili i tri požara u stambenim objektima i to jednom zbog adventske svijeće koja je gorjela na plastičnom stolu i u požaru zahvatila pokućstvo te dva puta zbog kvarova na električnim instalacijama.

Trudnica se nagutala dima

U jednom od tih požara, dva dana prije Božića, vatrogasci su iz stana spasili i trudnicu koja se nagutala dima, a samo tijekom Badnjaka u gašenju vatre na području Šibensko-kninske županije bilo je angažirano 36 ljudi. Toga dana zabilježeno je ukupno pet intervencija, dva požara na otvorenom području, požar u stanu u Šibeniku te po jedna intervencija u prometu i požar kontejnera.

Božić je bio nešto mirniji, uz jedan požar na otvorenom prostoru i jedan zapaljeni kontejner.

Od početka godine na području Šibensko-kninske županije bilo je 1450 intervencija vatrogasaca, najviše na otvorenom prostoru gdje je zabilježen 731 požar. Koliko je ovaj prosinac s ukupno 95 požara na otvorenom problematičan, najbolje ilustrira podatak da ih je u srcu požarne sezone, tijekom kolovoza, bilo 164, kažu u Vatrogasnoj zajednici Šibensko-kninske županije.