Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
U prosincu cijepljeno je 36.012 osoba, u 2021. godini 111.888

U županiji se cijepi u osam gradova, interes je i dalje velik

Foto: Zagrebačka županija
U Samoboru, Jastrebarskom i Zaprešiću cijepljenje se provodi svakodnevno, u Velikoj Gorici i Svetom Ivanu Zelini triput tjedno, dok je u Dugom Selu, Ivanić Gradu i Vrbovcu dvaput tjedno

U prosincu 2021. godine cijepljeno je, kažu u Županiji, 36.012 osoba, a interes u cjepnim ambulantama i dalje se nastavlja.

– Cjepne ambulante uspostavljene su u ispostavama Doma zdravlja Zagrebačke županije 10. lipnja prošle godine, a s  posljednjim danom 2021. godine u njima je cijepljeno ukupno 111.888 stanovnika Zagrebačke županije. Uz prosinac, kada je cijepljeno najviše stanovnika, po broju prednjači i studeni kada je cijepljenju pristupilo 35.758 stanovnika. Usporedbe radi, u listopadu je cijepljeno 8960, a u lipnju 4055 stanovnika – poručuju u Županiji.

Cijepiti se, inače, može u Dugom Selu utorkom i četvrtkom, Ivanić-Gradu također utorkom i četvrtkom, a u Jastrebarskom svakog dana od ponedjeljka do petka. U Samoboru se također može cijepiti svaki radni dan, u Vrbovcu utorkom i četvrtkom. Velika Gorica cijepljenje provodi ponedjeljkom, srijedom i petkom, isto vrijedi za Sveti Ivan Zelinu. U Zaprešić se po cjepivo može doći od ponedjeljka do petka.

Ambulante cijepljenje provode u jutarnjim i popodnevnim smjenama, a naručivanje, kažu u Županiji, nije potrebno. Potpuni  raspored, popis lokacija i kontakt-telefoni cjepiteljskih timova mogu se pronaći na web-stranicama Županije i županijskog Doma zdravlja. Raspored vrijedi do 31. siječnja.