Izbornik
Naslovnica Županije
Nastavak suradnje dviju županija

Učenici će i sljedeće ljeto besplatno ljetovati u Splitu

LJETOVANJE će i iduće godine biti organizirano za učenike četvrtih razreda osnovnih škola
Foto: SMŽ

Učenicima četvrtih razreda osnovnih škola iz cijele Sisačko-moslavačke županije i sljedeće godine bit će osigurano besplatno ljetovanje u Splitu zahvaljujući daljnjoj suradnji Splitsko-dalmatinske i Sisačko-moslavačke županije, rečeno je prilikom obilaska novoizgrađene Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Gora, koju su zajedno obišli sisačko-moslavački župan Ivan Celjak i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban.

– Zahvaljujem županu Bobanu i njegovim suradnicima što su omogućili besplatno ljetovanje za sve naše učenike četvrtih razreda osnovnih škola. Ove godine u Splitu je ljetovalo više od 800 učenika i oko 100 pratitelja. Uspomene koje su donijeli iz Splita sigurno će pamtiti cijeli život. Drago mi je da će naši učenici i iduće godine otputovati na besplatno ljetovanje – istaknuo je župan Celjak.

Zgrada OŠ Ivana Gorana Kovačića Gora stradala je u potresu, nakon čega je u potpunosti razgrađena, a na njenu mjestu sagrađena je nova zgrada.

– Veseli me naša suradnja na projektu za dobrobit djece, a to je ljetovanje za djecu iz Sisačko-moslavačke županije. Drugu godinu zaredom učenici četvrtih razreda osnovnih škola gostovali su u našoj županiji. Upoznali su nove prijatelje, ali i dio Hrvatske u kojem možda nikad nisu bili. Ta djeca koja nam dolaze obogaćuju nas donoseći nam svoja iskustva. Takvu suradnju nastavit ćemo i dalje, ali i mi ćemo manju grupu naše djece poslati u Sisačko-moslavačku županiju – rekao je župan Boban.

Djeca uživala u Podravkinom zdravom doručku Onbilježen Europski tjedan mobilnosti Od prvih plodova 'Šume hrane' pripremali su se zdravi smoothieji Prizemlje Gospodarskog centra u Solitudu, površine 690 četvornih metara, prenamijenit će se za potrebe pet jasličkih skupina ukupnog kapaciteta do 58 djece Osam novih grupa, odnosno 97 mjesta u vrtićima Ove godine nije bilo liste čekanja za dubrovačke vrtiće DOM u Gornjim Plavnicama više nije derutna i ruševna zgrada Bjelovar raspolaže s 19 mjesnih domova i tri sportske dvorane U uređenje i opremanje 22 objekta do 1. rujna Grad uložio 142.000 eura